Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Bez zamrzivača i miksera: Trik za domaći sladoled

Bez zamrzivača i miksera: Trik za domaći sladoled

Gotov je za 15 minuta

Najvažnija stvar kod pripreme sladoleda iz vrećice je kupnja vrećica koje se mogu dobro zatvoriti. Tako ćete biti sigurni da se neće probušiti, a sadržaj iscuriti.

U manju vrećicu se dodaje mlijeko, vrhnje i ekstrakt ili sirup prema želji, a u veću led i krupna sol. Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice, ručnik ili krpu da se ruke ne smrznu. Potrebno je mućkati oko 5 – 10 minuta ili dok se tekući sastojci ne stisnu.

Sastojci za domaći sladoled:

1/2 šalice punomasnog mlijeka

1/2 šalice vrhnja za šlag

1/4 šalice šećera

1/2 žličice ekstrakta vanilije

1 šalica krupne soli

led

Priprema:

1. Pomiješajte mlijeko, šećer i vaniliju pa dobro promiješajte i ulijte u plastičnu vrećicu. Prema želji dodajte i čokoladni sirup. Ako vrećica ima zatvarač zatvorite ga i oprezno gnječite vrećicu da se sastojci dobro pomiješaju.

2. Zatim napunite veću vrećicu ledom do polovice i dodajte krupnu sol. Stavite manju vrećicu u veću, istisnite zrak i zatvorite je.

3. Pet do deset minuta tresite, bacajte, gnječite vrećicu i pritom se dobro zabavite. Što je vani toplije to će vam duže trebati da se napravi sladoled. Ako vam bude hladno za ruke stavite rukavice ili zamotajte vrećicu u krpu ili ručnik.

4. Izvadite sladoled iz vrećice i poslužite sa šlagom, voćem ili čokoladom, piše Punkufer.

Vaša reakcija na temu