Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta FOTO Predsjednik Milanović posjetio 10. Sisački festival piva

FOTO Predsjednik Milanović posjetio 10. Sisački festival piva

Bio je u pratnji savjetnika za ekonomiju Velibora Mačkića

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Sisački festival piva koji se ove godine održava po deseti put. Riječ je o festivalu koji se od 2015. godine održava u centru Grada Siska, a posjetiteljima na jednom mjestu nudi vrhunska piva proizvedena od strane domaćih pivara.

Na ovogodišnjem izdanju festivala predstavljene su i craft pivovare kao što su: @Crafter’s, PriMarius craft pivovara, PIVIONICA, Turopoljska, Zeppelin Craft Brewery, Lepi Dečki Brewery, Šibenska pivovara, Saperlot Craft Brewery, Udruga Zibel, Udruga Aurora, Destilerija Luna i Pivovara Medvedgrad.

Tijekom manifestacije, predsjednik Milanović je u pratnji gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček obišao 13 predstavnika pivovara i proizvođača piva predstavljenih na festivalu. Na štandovima izlagača, osim degustacije domaćih piva, posjetitelji mogu naučiti i detalje o samoj proizvodnji iz ‘prve ruke’, što čini ovaj festival još posebnijim.

Tradicija proizvodnje piva u gradu Sisku datira još od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak, koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi koja postoji do današnjega vremena i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara tijekom povijesti mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare. U povodu osnutka prve pivovare na Festivalu piva se svake godine priređuje i obilazak ruta sisačkih pivovara što čini i dio programa Dana industrijske baštine u Sisku.

Uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić.

Vaša reakcija na temu