Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina s pečenim cherry rajčicama

RECEPT Tjestenina s pečenim cherry rajčicama

Gotova za samo pola sata

Najbolje stvari u životu često su one najjednostavnije. Upravo je takva i ova genijalna tjestenina. Pet sastojaka i ultimativni užitak.

Iako obožavamo tjesteninu u klasičnom umaku od rajčice, za ovu se gastronomsku divotu isplati upaliti pećnicu. 

Recept je neopisivo jednostavan, nećeš uprljati previše suđa, a na dno posude za pečenje možeš staviti papir za pečenje i tako si maksimalno olakšati čišćenje, piše Miss Gastro.

Sastojci:

maslinovo ulje

češnjak

bosiljak

cherry rajčice

sol

šareni papar

Upute

Pripremi dobru dozu maslinovog ulja, nekoliko režanja češnjaka, svježi bosiljak i cherry rajčice. Sve sastojke ubaci u posudu za pečenje, dodaj soli i papra pa peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se plodovi ne raspuknu i ispuste sve svoje sokove.

Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, i pomiješaj je s pripremljenim umakom iz pećnice. Završi jelo s poštenom dozom naribanog parmezana i uživaj u svakom zalogaju. 

Količine, naravno, prilagodi vlastitim željama i potrebama. Dobra doza maslinovog ulja u kombinaciji sa sokom koji će ispustiti rajčica stvorit će fini, kremasti, slatko kiselkasti umak koji će se na najljepši mogući način spojiti s tjesteninom.

Vaša reakcija na temu