Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Milanović: Plenković je aludirao da sam ovisnik, ja nemam ni novca za kokain

Milanović: Plenković je aludirao da sam ovisnik, ja nemam ni novca za kokain

Mi se ne prepucavamo. Ponaša se upravo suprotno. Kao herojski zec koji je proveo zadnju već u ognjici...

Predsjednik Zoran Milanović iz Iloka je uzvratio premijeru Andreju Plenkoviću koji ga je nazvao piromanom koji se pravi da je vatrogasac, javlja Index.

- Još jednom pozivam da kaže kako sam ja to 2016. sijao mržnju i agresiju - počeo je Milanović.

Nazvao Vas je piromanom koji glumi vatrogasca, kažu novinari.

- On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu i Bruxellesu, to je taj doseg smišljanja. Piroman, vatrogasac. To znači da me drži odgovornim za napad? - rekao je Milanović.

- Mi se ne prepucavamo. Ponaša se upravo suprotno. Kao herojski zec koji je proveo zadnju već u ognjici i smislio da će sazvati koordinaciju za domovinsku sigurnost, to je paratijelo - kaže.

- Mogao bih ja početi sazivati generale, šefove SOA-e, donositi neke blesave zaključke i još doprinijeti kaosu u Hrvatskoj. Priča o nekim sanitarnim koridorima. Škoro može biti ovakav i onakav, ali mislim da nije terorist. Mislim da glumata i mogao je to jače osuditi, ali nije terorist. Ne može biti takav rječnik - rekao je.

Još je kazao:

- Kad se hoću nekome narugati, kažem da je plameni jazavac. Predsjednik Vlade, 56-godišnji muškarac, aludirao je da sam ovisnik o kokainu nazvavši me šmrkavcem. To je iz septičke jame na internetu. Ja imam respiratorne probleme cijeli život, to može samo low-life izjaviti - kaže Milanović.

- Rekao je da sam piroman, što to znači, da sam ja nahuškao napadača? U Bruxellesu se Plenković razgoropadio kao herojski zec - govori Milanović.

- Premijer je rekao da se zemlja radikalizira i zato sam predložio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ok, on to ne želi, on je odbio Hrvatsku, ne mene. Prvo je rekao da ne treba sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, a drugi dan je rekao da nas napadaju jednorozi i gušteri - kaže.

- Odakle novinarima da se premijer sastao s predstavnicima DORH-a? Od mene. Ne možeš mi raditi iza leđa! - govori Milanović, ciljajući na Plenkovićev sastanak o objavi snimke, piše Index.

Još je rekao:

- Prepucavanje? Ne, ne, ne. Stanite, polako. Nema prepucavanja. Ja ponudim suradnju, premijer se pravi lud, i onda me optuži da kuham cijelu priču. Kako biste vi reagirali?!.

Dodao je da se Plenković 'pravi grbav'.

- On je isplazio jezik Hrvatskoj, to je bilo beljenje. On je rekao da će sazvati svašta nešto, da će se boriti protiv radikalizacije, valjda dimnim signalima i metlama i da će napraviti sanitarni kordon. Pazite, sanitarni kordon - rekao je predsjednik.

- Ja za kokain nemam ni novaca - kaže Milanović, ponovno se referirajući na svoju raniju izjavu da je Plenković aludirao da je on ovisnik o kokainu.

- Kakva je koordinacija za domovinsku sigurnost? Da ja sazovem svoju koordinaciju? Da pozovem vojsku da imamo roštilj? - dodaje.

- On je furao HDZ-ovce na maturalac challengerom u Finsku. To je jedna fintica. Poruka Plenkoviću, ako možeš - leti, to je dobro i za strah i za živce - rekao je Milanović. 

Kaže da ga je netko prijavio da je išao helikopterom na sprovod supruge Josipa ManolićaMinistra Tomislava Ćorića je nazvao mađarskim potrčkom. Dodao je i da mu je Ćorić, dok je bio premijer, slao svoj CV preko Davora Bernardića, a da je onda, kad mu to nije prošlo, otišao u HDZ. 

- Htio je promociju, a ja nisam htio dotepence - rekao je Milanović.

- Za Plenkovića sam Milanović, a za Ćorića sam gospodin predsjednik hrvatske države - kazao je Milanović.

- Baš me zanima u kojoj je on koloni bio i u kojem šatoru. I kojoj koloni stvarno pripada - dodao je. 

Rekao je i ovo:

- Ćiriličari su rekli da mi je tata sudjelovao u ubojstvu Brune Bušića na televiziji, voditelj nije ni trepnuo. A on (Plenković op. a.) im je otišao u šator.

Vaša reakcija na temu