Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Amerikanci ponudili pomoć u istrazi tragičnog pada Kiowe i smrti dva pilota

Amerikanci ponudili pomoć u istrazi tragičnog pada Kiowe i smrti dva pilota

Zapovjednik HRZ-a Michael Križanec kazao je kako su svi materijalni dokazi izvučeni iz mora, ali postoje određene analize za izvlačenje podataka

U vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok i zapovjednik HRZ-a Michael Križanec dali su izjave za javnost povodom tragične nesreće pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D, javlja Dnevnik.hr. 

- Jučer poslijepodne poduzete su intenzivne mjere traganja za pilotom. Provođena su iz zraka, na kopnu i u podmorju. Iza sedam sati danas ujutro ronioci su detektirali olupinu helikoptera i uočili mrtvo tijelo natporučnika Tomislava Baturine. Prerano je prejudicirati ikakve zaključke, pronađena je 'crna kutija' - rekao je Počinok i dodao kako bi istraga mogla potrajati i do godinu dana.

- Temeljna zadaća povjerenstva je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova - kazao je pukovnik Počinok i istaknuo da je cilj da se ovakve nesreće ne dogode u budućnosti, javlja Dnevnik.hr. 

- Koristit će sve resurse domovinske sigurnosti, a američka strana se ponudila za pomoć što nije isključeno. Nemam nekih konkretnih odgovora i činjenica, s obzirom na okolnosti, molim za dozu strpljenja. Danas smo se koncentrirali na pružanje pomoći obiteljima i organiziranje komemoracije koja će biti u četvrtak u Zadru - rekao je Michael Križanec. Ispraćaj Klarina bit će u četvrtak, a Baturine u petak.

Križanec kaže da su od Amerikanaca dobili savjete kako sačuvati određene dokaze i iz njih izvući maksimum. 

- Nađeni su svi materijalni dokazi u smislu digitalnih medija. Nađeni su u moru, ali postoje određene analize za izvlačenje, američka vojska ima vjerojatno mogućnost da spasi podatke. Drugi helikopter je bio u svojstvu pratitelja, 200 metara iza ovog koji je pao - kazao je istražitelj. 

Vaša reakcija na temu