Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Fuchs o problematičnom učeniku: 'Komunikacija na razini škole nije bila adekvatna'

Fuchs o problematičnom učeniku: 'Komunikacija na razini škole nije bila adekvatna'

'Ako zakažu pojedine karike u cijelom lancu, onda imamo problem'

Zbog problematičnog učenika iz jedne zagrebačke škole ispisao se cijeli razred. 

- Ja se nadam da je epilog onakav kakav je mogao biti da su svi skupa, od ravnateljice škole i ostalih dionika prema ministarstvu postupali na vrijeme onako kako su trebali postupati. Danas je održan sastanak u ministarstvu, iako je tih sastanaka bilo i ranije, gdje je postignut dogovor da taj učenik, uz suglasnost roditelja, nastavi u jednoj drugoj školi i još neki detalji, koje u interesu djeteta i ostalih dionika ne bi trebalo iznositi, rekao je Radovan Fuchsa, ministar znanosti, obrazovanja i mladih, za HRT.

Ministar smatra da komunikacija na razini škole, među roditeljima, ali i ravnateljice prema roditeljima tog učenika i ostale djece, nije bila dobra i adekvatna.

- Na kraju smo dobili ovakvu situaciju. Nadam se da će se cijela stvar dovesti do toga da sva djeca budu u školi, dodao je.

- Djeca su se ispisala, oni su po drugim školama i tu ministarstvo ne može napraviti ništa, oni će tamo nastaviti školovanje. Ako se odluče, mogu se opet vratiti. Ministarstvo tu ne može niti zabraniti niti narediti, pojasnio je Fuchs.

- Ako zakažu pojedine karike u cijelom lancu, onda imamo problem, zaključio je Fuchs.

Vaša reakcija na temu