Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com METEOROLOGINJA UPOZORAVA Sutra sunčano, vruće i sparno

METEOROLOGINJA UPOZORAVA Sutra sunčano, vruće i sparno

Donosimo prognozu

U utorak na istoku Hrvatske većinom sunčano i danju vruće, uz najvišu temperaturu od 31 do 33 °C te povremeno umjeren jugoistočnjak. Jutarnja temperatura oko 16 °C, a lokalno je još moguća kratkotrajna magla.

Mjestimične magle ujutro može biti i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, a danju pretežno sunčano, često i vedro te vruće, popodne do 32 °C u hladu meteorološke kućice. Sredinom dana mjestimice će puhati do umjeren jugozapadnjak. 

Umjerenog jugozapadnjaka bit će i u Gorskoj Hrvatskoj te na obali sjevernog Jadrana, osobito poslijepodne. Dan će obilovati sunčanim satima, na nebu će tek povremeno biti visokih, koprenastih oblaka, a temperatura zraka će porasti na vrijednosti do 27 do 30 °C. Jutarnja u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre od 10 do 14 °C, a na obali i otocima između 17 i 20 °C.

U Dalmaciji ujutro ponegdje i do 22 °C. Osim tople noći, ljetnom ugođaju pridonijet će i vruć dan, tijekom kojeg će blago osvježenje donositi umjeren vjetar s mora - sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni.

I na krajnjem jugu Hrvatske podjednake vremenske prilike - sunčano, uz najvišu temperaturu zraka od 30 do 33 °C, te uz povremeno sjeverozapadni, zapadni i jugozapadni vjetar more malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C.

Još toplije, uz 1. ovogodišnji toplinski val

I u nastavku tjedna na Jadranu većinom sunčano uz daljnji porast temperature zraka i upozorenje na umjerenu, u petak i veliku opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

'Upozorenje na vrućinu i na kopnu, gdje će od srijede popodne sve češće temperatura biti iznad 35 °C. Noći će biti sve toplije, što će nekima otežavati kvalitetan san i odmor. No u petak nestabilnije uz porast mogućnosti za lokalne pljuskove, osobito u subotu i intenzivnije', prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu