Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: U prometnoj u kojoj su poginuli biciklist i motociklist sudjelovao i automobil

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: U prometnoj u kojoj su poginuli biciklist i motociklist sudjelovao i automobil

Nitko ne može biti kazneno gonjen, no policija i Državno odvjetništvo morat će utvrditi tko je kriv zbog eventualne odštete obitelji žrtve

Poznati su novi detalji stravične nesreće koja se danas dogodila u Zagrebu, a u kojoj su živote izgubili motociklist i biciklist.

- Zvuk naglog ubrzanja moćnoga Suzukija GSX-R1000, zatim udar. Samo sekundu kasnije novi, još jači udarac. Nakon toga prizori kao iz filmova katastrofe. Tijelo motociklista 50-ak metara od mjesto sudara, a njegov motocikl još 100 metara dalje, dva beživotna tijela koja leže na asfaltu - tako su svjedoci opisivali tešku prometnu nesreću koja se u nedjelju ujutro oko 8.48 sati dogodila na Zagrebačkoj aveniji, na samome križanju s Ulicom hrvatskoga sokola, piše Jutarnji list.

U nesreći je poginuo 24-godišnji motociklist M. P. i stariji muškarac koji je biciklom prelazio ulicu, a čiji identitet policija još uvijek utvrđuje. Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, M. P. je motociklom vozio lijevom trakom u smjeru zapada, taman prošavši križanje s Ulicom Hrvatskoga sokola.

Na zapadnome pješačko-biciklističkom prijelazu preko Zagrebačke avenije naletio je velikom brzinom na desni bok biciklista koji se biciklističkim prijelazom vozio preko Zagrebačke avenije u smjeru sjevera. Od siline udara tijelo biciklista odbačeno je u zrak, jer je nađeno desetak metara istočnije od mjesta sudara, dakle tijelo je odbačeno u smjeru suprotnome od kretanja motocikla.

Snažni motocikl zadržao je pravac kretanja, no počeo je vrludati cestom te je skrenuo udesno, udarivši nakon prijeđenih 50-ak metara u zadnji kraj automobila koji je vozio ispred njega u smjeru zapada. Od udara u automobil motociklist pada s motora te njegovo tijelo završi na ugibalištu sa sjeverne strane Zagrebačke avenije oko 50 metara zapadnije od mjesta sudara. Motocikl je vjerojatno proklizao dalje Zagrebačkom avenijom te se zaustavio još 50-ak metara zapadnije na Zagrebačkoj, dakle više od 100 metara od mjesta sudara s biciklom. Obojica sudionika nesreće ostala su na mjestu mrtva.

Policija je nakon utvrđivanja osnove pozicije sudionika nesreće zapravo pokušala rekonstruirati osnovni razlog nesreće, tko je, motociklist ili pak biciklist, prošao kroz crveno. Također, teško je spekulirati i o brzini kojom je motociklist ušao u križanje, no ona je svakako morala biti veća jer je biciklista, po svemu sudeći, odbacilo u zrak.

Međutim, zasad nije poznato je li ubrzanje koje su svjedoci čuli nastupilo nekontrolirano, nakon što je udario biciklista, ili je pak ubrzao prije, što bi značilo da je prošao kroz crveno. Budući da su oba sudionika nesreće poginula, nitko ne može biti kazneno gonjen, no policija i Državno odvjetništvo morat će utvrditi tko je kriv zbog eventualne odštete obitelji žrtve.

U ovakvim slučajevima najčešće se nesreća rekonstruira na temelju izjava svjedoka te, ako postoje, na temelju snimki nadzornih kamera.

Vaša reakcija na temu