Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policija spriječila novi pokušaj krijumčarenja migranata, sirijski državljanin u pritvoru

Policija spriječila novi pokušaj krijumčarenja migranata, sirijski državljanin u pritvoru

Prevozio strance u autu njemačkih registarskih oznaka

U petak, 20. rujna, u večernjim satima, policijski službenici koji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija postigli su uspjeh na području Hrvatske Kostajnice.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka provedeno je kriminalističko istraživane nad 20-godišnjim sirijskim državljaninom. Utvrđeno je da je u vozilu njemačkih nacionalnih oznaka iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Vaša reakcija na temu