Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Primorac: Domovina se voli uspjesima i djelima, a ne praznim pričama

Primorac: Domovina se voli uspjesima i djelima, a ne praznim pričama

Hrvatska obilježava Dan Sabora

Na današnji dan, 8. listopada, Hrvatska obilježava Dan Hrvatskoga sabora. Samo dan prije 7. listopada izvršen je zračni napad na Banske dvore koji je za cilj imao eliminirati državni vrh, stoga je iz sigurnosnih razloga Hrvatski sabor, u podrumu Inine zgrade 1991. godine donio 

Odluku o raskidu državnopravnih sveza sa SFRJ utvrdivši tako da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim niti jedno tijelo bivše države.

'Osim Hrvatske nemamo drugu domovinu, naša je stvorena krvlju hrvatskih branitelja i upravo je zbog toga trebamo čuvati. Voljeti Hrvatsku znači živjeti za svakog njenog čovjeka. Domovina se voli uspjesima i djelima, a ne praznim pričama', poručio je Dragan Primorac te dodao kako je današnji dan ujedno i prilika da se prisjetimo prvog predsjednika dr. Tuđmana 'čija nas je vizija i mudrost vodila u tim izazovnim vremenima i svih naših nestalih i poginulih hrvatskih branitelja koji su položili živote na oltar domovine'.

Vaša reakcija na temu