Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Primorac odgovorio Kekin: Pričate gluposti!

Primorac odgovorio Kekin: Pričate gluposti!

'Prema procjenama, ona i njezina ekipa, direktno su odgovorni za gubitak više od 500.000.000 eura za razne projekte u Gradu Zagrebu'

Dragan Primorac, predsjednički kandidat HDZ-a, odgovorio je Ivani Kekin, kandidatkinji stranke Možemo!, koja ga je danas, između ostalog, prozvala zbog stana kojeg su u Splitu on i njegova majka kupili po povlaštenoj cijeni i onda ga preprodali po znatno višoj. 

'Ivana Kekin, priča o obvezama Ministarstva znanosti i obrazovanja za koje nikad nije postojao Ugovor, a to je potvrdilo Ministarstvo, pa one razumno, nisu mogle biti, niti smjele biti, plaćene. Stoga ih nisam platio, kao ni bilo tko od šest ministara (Jovanović, Molnar, Šustar, Divjak, Fuchs u dva mandata) nakon mene, jer bi to bilo protuzakonito: svi smo štitili interese RH, a isto to je s nama činio i DORH koji je zastupao službeno branio/zastupao Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Gospođu Kekin ne zanima istina jer se nije odazvala pozivu da dođe u Ministarstvo i da se uvjeri da ne postoji ni 'fitness' ni skupi namještaj. Kad već govorimo o tom predmetu, važno je znati da je prvostupanjska presuda, bila u korist DORH-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. U ostalo ne mogu ulaziti', poručuje Primorac.

Suprotno potpuno zakonitom djelovanju koje spominje Kekin i njezin tim, dodaje Primorac, u Gradu Zagrebu su nezakonito u zagrebačkom Holdingu podijelili više od 800 otkaza, a osobe koje su dobile otkaz i koje su ih tužile već dobivaju višemilijunske odštete nakon sudskih presuda.

'A da stvar bude još gora prethodno su im isplaćene i otpremnine. Istodobno Kekin i njeni kolege su zaposlili oko 1000 osoba od kojih je niz članova stranke Možemo. Uz to, kako će objasniti štetu koja je napravljena gradu Zagrebu I Republici Hrvatskoj, a koja je prouzročena nesposobnošću i nepravilnostima pri prijavi na natječaje za dobivanje EU fondova, zbog čega je, a to su javno dostupni podatci, Grad Zagreb ostao samo u jednom projektu (vodovod i odvodnja) bez 323.000.000 eura. Prema procjenama, Kekin i njezina ekipa, direktno su odgovorni za gubitak više od 500.000.000 eura za razne projekte u Gradu Zagrebu. Na ova pitanja će morati odgovarati nadležnima i puno godina nakon što njoj i njenoj družini istekne mandat', naveo je Primorac i osvrnuo se na stan u Splitu.

'Bit ću kratak, jer na to pitanje je odgovoreno prije 20 godina, a u medijima od tada imate i svu dokumentaciju. Moja majka, ne ja, je otkupila stan po tržišnoj cijeni Grada Splita nakon javnog natječaja, na koji se mogao javiti bilo koji građanin Splita i Hrvatske. Ali kakve to ima veze sa mnom, osim što sam u predsjedničkoj kampanji pa Kekin i slični nezadovoljni rezultatima pokušavaju neistinama podignuti rejting, no to tako ne ide', zaključio je Primorac.

Vaša reakcija na temu