Foto: screenshot: Nova TV Vesna Škare Ožbolt: Stranica mi je hakirana, podmetnuli su mi Mostov program

Vesna Škare Ožbolt: Stranica mi je hakirana, podmetnuli su mi Mostov program

O svemu će, kaže, obavijestiti DORH

Jučer je u Jutarnjem listu objavljen tekst u kojem piše da je program Vesne Škare Ožbolt plagijat Mostovog programa iz 2017. godine.

U prilogu je objavljen i jedan screenshot, a dodano je i da je Škare Ožbolt ubrzo nakon njihovog upita izmijenila sporne dijelove.

No, Vesna Škare Ožbolt tvrdi da je sve to laž. Na Facebooku je objavila da je njena stranica hakirana, a da su sporni dijelovi umetnuti. O svemu će, kaže, obavijestiti DORH.

'Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, dostavlja informacije o utvrđenim činjenicama vezanim uz optužbe oko njezinog Programa za razvoj Zagreba.

Vezano za jučerašnji tekst objavljen u Jutarnjem listu, o plagiranju Programa MOST-a iz 2017. godine, ovim putem vas obavještavamo da je prvotnom forenzičkom istragom utvrđeno da je naša službena web stranica hakirana', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Leo von Breithen Thurn, voditelj njenog ureda.

'Neovlaštenim pristupom pojedini dijelovi naših rješenja su mijenjani tako da su namjerno umetnuti tekstovi koji izvorno nisu naši', ističe Škare Ožbolt.

'Program za razvoj Zagreba, kojim je iznimno ponosna, nije mogao biti naknadno mijenjan jer se nalazi na službenoj stranici u PDF formatu dostupnom samo za čitanje. 

'Moj program je u potpunosti originalno djelo mog tima, suradnika – docenata i doktora znanosti i mene. Stoga pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću tvrdim da su iznesene optužbe da se radi o plagijatu programa MOSTA iz 2017. godine neistinite tvrdnje', kaže Škare Ožbolt.

Program za razvoj Zagreba nema nikakve sličnosti s programom Mosta iz 2017. godine, u što se svatko može osobno i uvjeriti, posjetom službenoj web stranici', stoji u priopćenju u kojem su i izjave Vesne Škare Ožbolt.

'Forenzička istraga se, prateći proces digitalne forenzike, nastavlja,  a nakon njezinog završetka svi će se dokazni materijali uputiti Državnom odvjetništvu. Pristupilo se i procesu dodatne zaštite web stranice kako se ovakve stvari ne bi više ponavljale', dodaju.

'Izborna utrka nerijetko je nepoštena i nedemokratska, a razvojem tehnologije samo postaje sofisticiranija. I dalje vjerujem da građanima našeg Grada trebaju pošteni ljudi s ciljanim razvojnim programom i jasnom vizijom temeljenom na vrijednostima izvrsnosti, odgovornosti i humanosti. Prepreke ću savladati i pokazati kako iz bilo koje situacije mogu izaći bolja i poštenija', naglašava Škare Ožbolt.

Zaštita od ovog i sličnih napada zatražit će se i sudskim putem, kažu na kraju, piše Index.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(91192, "");
Pregledaj komentare
29