Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: U videu pogledajte kako je legenda Pici iz teške pozicije pogodio branku

LIGA VETERANA: U videu pogledajte kako je legenda Pici iz teške pozicije pogodio branku

Izbornik Artema Leo Sinovčić dobro je posložio svoje igrače

COSMOS - VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE 3:3

U matineji odlična utakmica starih poznanika. Već u startu Rosandić golom najavljuje da će bit igrač susreta. Monthy Phyton se vraća nakon prekida. Edo Radmilo izvodi prekid nakon kojeg Pere Veličković pogađa mrežu, kompletna akcija modro/crvenih najavljena je u izdanju Sportskih novosti od ponedjeljka. Za novu prednost Comosa Rosandić puca, balun iz odbijanca dolazi na 'pjat' Periću, Lončar je nemoćan.

Jure Mišerda, nekadašnja zvijezda 80-tih, (kako stalno ističe sa suzom u oku da sve šta zna naučio je od dva igrača spomenute ekipe. Sve poteze desnom nogom naučio je od Radelje, a ono šta zna lijevom od Kragića) u seriji driblinga dolazi pred Lončara sapleten sa leđa pokušava potkopati vratara Monthy Phytona. Balun se odbija od Lončara, prema ruci Radmila. Jedan sudac svira ruku drugi ne svira čisti akumulirajući faul. Na kraju ni ruke i akumulacije, barem ne za Cosmos. Na drugoj strani faul nad Radmilom, iz akumulacije Depeder ne može faliti ni pod razno. U drugom dijelu oba vratara radili su čuda, sve dok Rosandić ne gura Perića u novi zicer. Na drugom kraju igrališta Radmilo u svom stilu pronalazi usamljenog Cipcija na drugoj stativi za konačni rezultat. 

ARTEM - STAARI VUCIBALUN 7:1

Izbornik Artema Leo Sinovčić dobro je posložio svoje igrače. Ovaj put teško su stradali Vucibaluni. Iako dok je rezultat bio u egalu vratar Bradvica je bio primoran na tri vanserijske intervencije. Kad ti vratar pokupi početne udarce poslije je sve lako. Golijada žutih predvođena maestrom Igorom Andrijićem kulminaciju je dosegla kada su se skoro svi igrači žutih stigli upisati u strijelce. Kod Vuciblauna počasni gol, pogađate, postiže Hrvoje Tomić.

ŠIMIĆ DOM - CROATIA BLIZNA 3:7

Prije početka utakmice sada već legendi Croatia Blizne Svetinu Tomašu Piciju na nagovor nekih najutjecajnijih pojedinaca bijelih (sa crvenom trakom preko prsiju) izbornik Oštrić ponudio je da bi li htio malo probati u napadu. Popularni Pici, onako naivno iz prve, '…di ću igrat naprid nikidan san bra salatu, a i brate zaboravija san šta triba radit kad igraš naprid…'. A nema tu velike filozofije moraš samo koji put pogodit branku I to je to kratak je bija Oštrić. 

U prvom dijelu Šimić dom se drznuo tri puta dolaziti u prednost preko Stričevića i dva puta Đuričića, da bi povratnik u sastav Marko Milat sva tri puta neutralizirao prednost Landekinih konjanika. Na poluvremenu iskreni Landeka pitao je igrače '...koliko to golova moramo dati da bi dobili utakmicu…?'

Čim je počeo drugi dio, pogađate, Milat je nemilosrdan po četvrti put, onda sa scenu stupa Svetin Stojan bombom skoro s ruba igrališta u suprotnu stranu, nemoćan je Uvodić, da bi Barišić i Svetin Stojan još jednom matirali nemoćnog vratara Šimić Doma. Napokon publika dolazi na svoje, u igru ulazi Svetin Tomaš Pici, prima balun na svojoj polovici, radi par finti iz udžbenika nogometa, prolazi kompletnu obranu modrih, odigrava dupli pas s Milatom. Nesebični Milat vraća do Picija kojemu nije bilo teško po naputku Oštrića, (ali ni lako) pogodit branku. Donosimo snimku cijele akcije.


VAGABUNDO - ELEKTRODALMACIJA 5:3

Vagabundo se nakon dva kiksa vraća na kolosijek prema pokušuju hvatanja Blizne. Dan prije početka utakmice iz Madrida nakon sedmodnevnog izleta vratila se prva vedeta Vagabunda Jakov Grbeša Grby. Popularni Grby, došavši u Madrid, ničim izazvan ponudio se Atleticu. Nakon tri treninga El Cholo mu je rekao da je odličan, ali da trenutno ima kadra na njegovoj poziciji, pa da dođe dogodine ili eventualno da proba sreću kod gradskog rivala. Uporni Grby odmah je uzeo Uber koji ga je iskrcao točno ispred Santiago Bernabeua.

Na žalost navijača kraljevskog kluba iz uprave Reala su mu rekli da su taman ispunili kvotu stranaca zaposlivši reprezentativca Srbije Luku Jovića, ali ako hoće da se može upoznati s u tom trenutku novopečenim milijunašem (proizvodom Nike Kovača) koji se taman priprema za trening. Slikavanje, razmjena broja mobitela i što sve već ide uz to 'našpanalo' je Grby-a koji je sve emocije istresao na parketu Gripa, što je na kraju debelo platio vratar Runac.

Tek što se krenulo s centra Grbeša stiže nabiti balun u protivničkog igrača Bebića, te rijetko lucidnom asistencijom namjestiti balun Budimiru čiju bombu s distance vratar Elektrodalmacije samo stiže ispratiti pogledom. Grbeša je neprepoznatljivo dobar nakon što mu je dr. Pervan resetirao matičnu ploču, te u dva naleta rješava Elektrodalmaciju s dva eurogola. Kod prvog gola maestralni Parać prolazi kompletnu obranu crvenih gurajući Grby-a u priliku gdje potonji napadač gađa malu mrežu, dok kod drugog gola dalekometni degažman vratara Ćovića najbolji na terenu glavom sprema u mrežu.

Grby je u žiži događanja i kada laktom u jednom skoku prizemljuje vratara Runca, za peti akumulirajući faul kojeg Stanković fantastičnim udarcem pretvara u gol. Početkom drugog dijela Stanković hvata na spavanju Ćovića, iz mrtvog kuta jedva da je dodirnuo balun dovoljno da prođe Čoviću kroz noge, remek djelo. Grbeša oduzima balun na sredini terena, te gura Paraća u 100% šansu. Točku na 'i'  svog spektakularnog nastupa Grbeša zatvara iniciranjem crvenog kartona vrataru Runcu kojeg prisiljava da igra rukom van šesterca. Iz tog prekida Poljak lako pogađa za petardu. Do kraja tek Stanković jedini raspoloženi u Elektrodalmaciji stiže do hat-tricka.

ČISTOĆA - PODSTRANA 4:1

Na tribinama prije utakmice već je mirisalo na novi debakl modrih. Kapetan Podstrane Romeo Perišić uvjeravao je nazočne da je Podstrana otišla u glavni grad Bavarske na team building i da imaju samo bod manje nego prošle godine u ovo vrijeme i da Čistoća nema šanse. Tako nisu mislili zeleni predvođeni Tihom Ninčevićem. Od prve minute Čistoća igra 'ukolo' s izabranicima Ante Milakovića. Najbolji na terenu Dalibor Janković izvodi potez kola, lako se riješava Perišića dolazi pred Milina, lažnjak, Milin koliko je dug i širok čisti parket Gripa, popularnom Dali ne preostaje drugo nego ugurati balun u prazna vrata. Naleti Čistoće se ne stišavaju, uvijek neugodni Jurlin pogađa za povećanje prednosti. Do kraja poluvremena u zadnjoj minuti black-out Podstrane, Čistoća preko Karadže i Bašića podiže rezultat na nedostižnih 4:0.

U drugom dijelu iz sumnjivog penala Jerčić stiže do počasnog pogotka. Sreća po upravu Podstrane je što je sad pauza pred ogled s Adriatic Osiguranjem, te što se vraćaju do nekidan suspendirani vratar Perica i Petar Buljan

SINTAKSA - GOGO I TONI 1:4

Napokon dobra utakmica Tomkićevih trupa. Da će sve ići na mlin ovaj put u plavim dresovima igračima Goge i Tonija najavljuje Bajamić skidajući paučinu s gola nemoćnog Vukašina. Plavi dolaze do akumulacijskih udaraca, prvi udarac Vukašin lako skida Špalju dok drugoga zapucava Luka Aničić. Ipak gladan golova Aničić krajem prvog dijela pogađa za 2:0. Sintaxa stišće, a Gogo/Toni daju golove. Remek djelo Sine Gudelja s velike distance stiže lobom matirati istrčalog vratara Sintaxe. U igri s igračem/vratarem Sintaxa stiže preko Lea Perića smanjiti rezultat. Sintaxa je imala prilike postići još najmanje četri gola, ali fantastični Banović skida sve prilike. U zadnjoj sekundi Aničić na praznu branku podiže konto golova.

ADRIATIC OSIGURANJE - KONOBA ZENTA 4:0

Dugo očekivana utakmica od strane najvećih gurmana malog baluna trebala je ponuditi mjesecima očekivani sraz dva najkontroverznija izbornika Dragana Mučića Dragog s jedne strane, te Miodraga Brhanovića Mije s druge strane. Utakmica igrana po mrklom mraku malo prije ponoći, tek uz osvjetljenje rijetkih reflektora mirisala je na atmosferu Marvelovskog Gottam City-a i sraz dva stripovska junaka Batmana i Jokera.

Popularni Dragi oboružan velikim brojem malonogometnih zamisli točno pola sata prije početka utakmice ušetao se u dvoranu i svoje igrače poslao put svlačionice. Dok je popularni Mijo iz samo njemu poznatih razloga ostao u najvišim redovima ispod krova dvorane odakle je do kraja odgledao susret bez reakcije, prepustivši kormilo svom alter egu Deni Jerkoviću. Veliko čuđenje među publikom izazavala je vijest da je izbornik Mučić iz Adratic osiguranja ispisao Franu Pavlovića i stavio ga na transfer listu!?

U prvom dijelu utakmice velika premoć na terenu, kako po posjedu tako i po udarcima u okvir gola, otišla je na stranu Zente. Na vratima Osiguravatelja umjesto prva dva vratara (Božo Gabrić priprema studijski album sa svojim Šetačima, dok Robert Piplica nakon uspješnog singla s Jasminom Stavrosom, na zahtjev potonjeg hitmejkera priprema set novih uspješnica) briljantan je po tko zna koji put bio Drago Damjanović, obranivši dok smo brojili dvanaest velikih prilika Ljubičića, Gudelja, Ružića i ostalih. Autobus pred vratima plavo/bijelih pokrenuo se točno po voznom redu u šesnaestoj minuti (minuta kad Mučićeve ekipe najčešće golom 'načmu' protivnika). Na desnom boku točno kako je pisalo u uputama voditelja Mučića, Lukša Roje poput Zlatka Vujovića u najboljima danima pretrčava Mravka i s ruba igrališta pogađa prvi kut loše postavljenog vratara Rogića.

Nakon primljenog gola Zenta kreće u potjeru za izjednačenje s igračem/vratarem u polju. Na žalost navijača žutih vrlo brzo Osiguravatelji doslovno u jednoj minuti preko Vunića dva put i Mije Perića dolaze do nerealno visoke pobjede. Što se tiče prikazanog publika itekakao može biti zadovoljna, da bi oni najveći već spomenuti gurmani ipak ostali uskraćeni za marvelovski thriller zbog ovaj put strateškog uzmaka jednog od junaka crtanih romana. Revanš i proljeće samo šta nije.

Vaša reakcija na temu