Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash STAMBENI OBJEKTI NA JADRANU Na godišnjoj razini cijene porasle za 8,9 posto

STAMBENI OBJEKTI NA JADRANU Na godišnjoj razini cijene porasle za 8,9 posto

Trend traje od drugog tromjesečja 2017.

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Time je nastavljen rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini koji u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017. godine.

Najviši rast cijena stambenih nekretnina zabilježen je u drugom kvartalu 2019. godine, kada su te cijene porasle za 10,4 posto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Po podacima DZS-a za treće tromjesečje prošle godine, cijene novogradnje su porasle za 8,5 posto u odnosu na treće tromjesečje 2020. godine, dok su cijene postojećih stambenih objekata bile više za 9,2 posto.

Statistika prema geografskim područjima pokazuje da su na godišnjoj razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle u prosjeku za 9,6 posto. Na Jadranu se bilježi stopa rasta od 8,9 posto, a na ostalim područjima 8,2 posto.

U odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, podaci DZS-a pokazuju da su u trećem tromjesečju 2021. cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle za 1,7 posto.

Pritom su novi stambeni objekti poskupjeli u prosjeku za 1,3 posto, a postojeći za 1,8 posto.

U trećem tromjesečju 2021. cijene stambenih jedinica u odnosu na drugi kvartal prošle godine u prosjeku su u Gradu Zagrebu više za 1,3 posto, na Jadranu za 2,9 posto, dok su na ostalim područjima bile 0,4 posto više.

Prema zadnje analiziranim podacima za kvadrat stana u Zadru u prosjeku se tražilo 2515 eura, prenosi Antena Zadar

Vaša reakcija na temu