Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjem Dalmatia Ultra Trailu

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjem Dalmatia Ultra Trailu

Sudjelovalo je više od 650 trkača

Završen je 9. izdanje Dalmacija Ultra Traila (DUT) koji s pet uzbudljivih utrka i posebnom dječjom utrkom potvrđuje svoj status jednog od najvažnijih međunarodnih trail događaja u Republici Hrvatskoj.

Utrka koja je održana od 11. do 13. listopada 2024., i na kojoj je sudjelovalo više od 650 trkača iz 35 zemalja, te za vrijeme koje je ostvareno preko 6000 noćenja u širem omiškom području jer više od polovice natjecatelja s pratnjom dolazi van prostora Hrvatske.

Utrke su podijeljene na pet raznolikih staza od kojih najduža (MOUNTAIN DUT) prolazi kroz tvrđavu Klis na kojoj je u prostoru Topničke vojarne pripremljena i okrepa za sve sudionike:

1. Mountain DUT (122.85 km): Najduža i najzahtjevnija staza kreće iz povijesne Salone, prolazi kroz impresivne prirodne i kulturne lokalitete, s vremenskim ograničenjem od 32 sata.

2. Sea DUT (57.1 km): S predivnim pogledom na Jadransko more, staza kreće iz Makarske i završava u Omišu, s vremenskim limitom od 15 sati.

3. Ethno DUT (29.63 km): Ova etno-staza vodi trkače kroz dalmatinsku unutrašnjost, s limitom od 8 sati.

4. River DUT (20.53 km): Trkači prate rijeku Cetinu i uživaju u slikovitim prizorima, također s limitom od 8 sati.

5. Easy DUT (10.8 km): Ova kraća staza savršena je za one koji tek ulaze u svijet trail trčanja, s vremenskim ograničenjem od 4 sata.

U nedjelju, 13. listopada, održan je i Kids DUT, utrka za djecu do 12 godina starosti, duga 1 kilometar.

'Dalmacija Ultra Trail nije samo sportski događaj, već je prilika da se povežemo s prirodom i povijesno-kulturnom baštinom naše regije. Ove godine imamo pet jedinstvenih staza koje nude iskustva za trkače svih razina, dok utrku podržavaju naši vrijedni volonteri', rekao je direktor utrke, Hrvoje Kedžo.

Dalmacija Ultra Trail je prepoznata kao jedno od najvažnijih sportskih turističkih događanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji i ima podršku Županije, Turističkih zajednica, Gradova i Općina kroz koje utrka prolazi. Osim promocije Dalmacije kao outdoor destinacije izvan glavne sezone, DUT potiče održivi turizam kroz korištenje lokalnih resursa i aktivno uključivanje zajednice.

Vaša reakcija na temu