Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jedriličar Filip Jurišić priželjkuje olimpijsku medalju

Jedriličar Filip Jurišić priželjkuje olimpijsku medalju

Pripreme počinju 17. svibnja

Filip Jurišić priželjkuje olimpijsku medalju! Proizlazi tako iz plana priprema kojeg je predstavio hrvatski jedriličarski reprezentativac i član splitskog Mornara. Tri puta će do Olimpijskih igara boraviti u Marseilleu kako bi se što bolje upoznao s regatnim poljem u svojoj kategoriji ILCA 7.

- Pripreme kreću 17. svibnja i sastavljene su od dva ciklusa po tri i jednog od dva tjedna u Marseilleu, a vrijeme između toga provest ću doma u kratkom predahu od treninga - izjavio je Filip Jurišić koji ne krije najviše ciljeve.

- Iako od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva nemam plasman među prva tri, siguran sam da ću ovog ljeta u Marseilleu biti na svojoj najvišoj razini i tada, nema dvojbe, bit ću spreman za glavni cilj - medalju! - poručio je.

Na tome putu Filip Jurišić je svjestan kako ga čeka puno rada, no ima i vrhunski tim oko sebe koji će mu biti snažna potpora.

- U Marseille ide trener Jozo Jakelić, ali s nama i član JK Mornar Pavlos Kontides koji je predstavnik Cipra te naš zajednički fizio Dario Karamatić, zatim team leader Marko Mišura i meteorologinja Elena Cristofori. Još 2021. kada su se održavale Olimpijske igre u Tokiju, otišao sam u Marseille kako bih što bolje upoznao regatno polje. Nakon toga s cijelim timom provodim svaki slobodni termin u ljetnom periodu kako bi skupili što više informacija o svim mogućim izazovima vjetra na tom regatnom polju - kazao je Jurišić.

Olimpijska regata u klasi ILCA 7 starta 1. kolovoza i jedri se pet dana, a šesti dan prvih deset jedri 'medal race' regatu koja nosi duple bodove.

Prije samog početka priprema za Olimpijske igre, Filip Jurišić će nadolazećeg vikenda u Hvaru i akvatoriju Paklenih otoka prirediti još jedno iznenađenje. Prvi olimpijac s Hvara bit će, naime, sudionik snimanja video spota za pjesmu 'Regata života' koju će pjevati Neno Belan i koja će premijerno biti izvedena na Melodijama Jadrana u Splitu. No, i Jurišić i Belan će tek imati puno toga za reći o tom projektu.

Vaša reakcija na temu