Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DALMATINSKO FINALE Rivalstvo se pretvara u 'žuti' kompleks, Split u desetom pokušaju traži 'break' u Zadru

DALMATINSKO FINALE Rivalstvo se pretvara u 'žuti' kompleks, Split u desetom pokušaju traži 'break' u Zadru

Sve osim zadarskog slavlja u finalnoj seriji bilo bi ogromno iznenađenje

Košarkaši Zadra i Splita večeras će od 20 sati u Višnjiku igrati prvu finalnu utakmicu prvenstva Hrvatske. Pehar će dignuti ona momčad koja prva dođe do tri pobjede.

Ovo će biti treće dalmatinsko finale u posljednje četiri sezone, a četvrto u povijesti - jedino preostalo finale odigrano je 2008. godine. Zadrani dominiraju u dalmatinskim finalima - sva tri puta su odnijeli titulu, a Split u nijednoj od tih serija nije uspio odnijeti gostujuću pobjedu, bilo iz Jazina, bilo iz Višnjika. Večerašnja utakmica će biti deseti pokušaj 'žutih' da naprave 'break' na gostujućem terenu.

Što se tiče igračkog kadra, prema najavama, Danijel Jusup na raspolaganju ima sve svoje košarkaše, dok će s druge strane Slavenu Rimcu nedostajati Vuko, važna karika u rotaciji 'žutih'. Zadarski strateg na posljednjoj konferenciji za medije naglasio je kako je pokušavao sačuvati mir svojim igračima, a mir će sigurno najviše trebati njihov najbolji igrač Luka Božić. Njegov odlazak u Valenciju činio se kao gotova stvar, ali prema informacijama iz Španjolske od toga neće biti ništa i ostaje za vidjeti hoće li mu ta informacija utjecati na predstave u finalnoj seriji.

U sedam međusobnih dvoboja ove sezone, Zadar je dominirao, odnio šest pobjeda i sve osim njihovog slavlja u finalnoj seriji bilo bi ogromno iznenađenje. Trener Splita Slaven Rimac pokušavao je na razne načine pronaći odgovore na igru Zadra, a ostaje za vidjeti što je pripremio za večeras. Njegova momčad sigurno ima još mjesta za napredak u odnosu na ono što smo gledali, a polufinalna serija s Cibonom je 'žute' napunila dodatnom dozom samopouzdanja.

Pred nama su najmanje tri utakmice gdje ćemo gledati ono najbolje od hrvatske klupske košarke. Višnjik je spreman za novu feštu dalmatinske košarke, Zadrani su pozvali i splitske navijače da uveličaju veliko finale, a nema sumnje kako će se jednom pričati da su finalne serije Zadra i Splita u prvoj polovici ove dekade obilježile hrvatsku košarku. Zadar je uspješniji, ali klub s Gripa je gladan, 21 godina je prošla od kada je posljednja titula stigla u njihove vitrine...

Vaša reakcija na temu