Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr DOMINIK PRPIĆ: Bilo je svega, ali to je iza mene, gledam naprijed kako biti bolji!

DOMINIK PRPIĆ: Bilo je svega, ali to je iza mene, gledam naprijed kako biti bolji!

'Imamo plan igre i ja se toga držim'

Dominik Prpić ustalio se u momčadi Hajduka. Na Rujevici je šesti put zaredom startao u prvenstvenoj utakmici.

- Mislim da je utakmica bila pravi, čvrsti derbi, ne baš interesantna za gledatelje, taktičko nadmudrivanje bez puno rizika s jedne i duge strane, podijelili smo bodove i idemo dalje - rekao nam je Prpić, a na pitanje kako komentira Gattusove pohvale i izjavu da ne možemo očekivati da igrač rođen 2004. godine deset puta ide u suparnički kazneni prostor odgovara:

- Idem kad mi se otvori prostor. Neću siliti bez veze. Imamo plan igre i ja se toga držim.

Ustalio si se u prvoj momčadi. Stigao je poziv U-21 reprezentacije, ali i pretpoziv izbornika seniorske vrste Zlatka Dalića. Kako gledaš na to?

- Velika mi je čast što me izbornik Dalić stavio na pretpoziv. To mi je motivacija za daljnji rad i dobre igre.

Dojam je da je obrana jači dio momčadi i da ste dosta dobro uigrani, pogotovo uz Rakitića i Krovinovića koji vam pomažu?

- Na obrani baziramo veliki dio treninga i mislim da iz utakmice u utakmicu rastemo što se tiče tog dijela igre. I momci koji manje igraju su spremni uskočiti.

Koliko može ovaj Hajduk?

- Može jako puno.

Gdje ti najviše trebaš raditi, na kojem segmentu igre?

- Mogu raditi na svemu. Mlad sam, imam 20 godina i mogu napredovati u svim segmentima igre. Trener traži od mene da igram s rizikom, da tražim te pasove u međuprostore i da se ne bojim.

Iza tebe su odlično odigrani derbiji u Maksimiru i na Rujevici. Kakav je osjećaj igrati te utakmice?

- Fantastičan, bilo je jako lijepo nakon Maksimira, ali to je iza mene, kao i ova na Rujevici. Sad ćemo napraviti analizu i okrenuti se idućim utakmicama. 

Imao si u prošlosti problema. Ozljede, bolesti, posudbe...Je li sada napokon sve leglo na svoje mjesto?

- Drago mi je da sam zdrav i da nema ozljeda. Bilo je svega, ali to je iza mene i bitno je da gledam unaprijed, kako mogu napredovati korak po korak, utakmicu po utakmicu - zaključio je Prpić. 

Vaša reakcija na temu