Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska s velikih 4:0 izborila novu sezonu u eliti Davis Cupa

Hrvatska s velikih 4:0 izborila novu sezonu u eliti Davis Cupa

Odlučujući bod za nedostižno vodstvo 3:0 donio je par Mate Pavić, Mili Poljičak

Hrvatska reprezentacija igrat će i sljedeće godine u Svjetskoj skupini Davis Cupa! Izborila je to u  Varaždinu svladavši Litvu rezultatom 4:0 , pa će i 2025. igrati u elitnom rangu ovog natjecanja.  

Odlučujući bod za nedostižno vodstvo 3:0 donio je par Mate Pavić, Mili Poljičak, svladavši sa 6:4, 1:6,  6:3 Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa, a konačan rezultat postavio je Matej Dodig sa 6:3, 6:4 svladavši  Viliusa Gaubasa.

'Meč je bio zanimljiv. Bilo je uspona i padova, imali smo set i šansu da rano u drugom napravimo  break, ali nam se dogodio pad sredinom drugog seta. Uspjeli smo dobro početi treći, napravili rani break  i mislim da je to na kraju presudilo da meč završi u našu korist', rekao je Pavić. Na pitanje je li kao  suigrač osjetio je partner igrač koji prvi put nastupa u Davis Cupu dodao je: 'Pa možda malo u drugom  setu, da. To je i normalno, prvi put u Davis Cupu, prvi meč, pa kad se sve uzme u obzir mislim da je bilo  dobro, korektno i piše se pobjeda'.

U prvom setu presudio je jedan break, koji je naš par napravio za vodstvo 4:3. U uvodnom gemu druge  dionice Pavić i Poljičak propustili su dvije break lopte, a onda su Litvanci nakon 1:1 osvojili pet gemova  zaredom. U trećem setu hrvatski sastav je došao do breaka kod 2:1 i sigurno zadržao prednost za  pobjedu.  

'Naravno da je ovo poseban osjećaj, jer ne igraš za sebe nego za državu, momke koji su s tobom i borite  se jedan za drugoga. Što se tiče meča, možda sam na početku meča imao problema, dok nisam  'pohvatao' neke stvari. Na turnirima na kojima nastupam nemam često priliku igrati u ovakvim  dvoranama, gdje su veliki tereni, i trebalo mi je nekoliko gemova da uđem u meč. Kasnije mislim da je  bilo korektno, pa i dobro. Dogodio se onda pad u kojem sam 'breaknuo' sam sebe, pa je drugi set završio  brzo. U trećem smo se sabrali i priveli meč kraju', rekao je Mili Poljičak.

U subotu je debitirao i Matej Dodig, istina u meču koji nije odlučivao o ukupnom pobjedniku, ali je u  natjecateljskom smislu donio s obje strane maksimalan trud.

'Nikad nisam potpisao toliko loptica i fotografirao se s toliko teniskih navijača, to je jedan od dojmova.  Znam kako im je, i ja sam to prošao kad sam bio sakupljač loptica na dva Davis Cupa u Osijeku.  Svakako jedan od najljepših dana u životu. Ostvario mi se san, uživao sam u svakom trenutku. Publika je  bila odlična, prava uživancija za igranje', rekao je Dodig.

Ime idućeg suparnika hrvatska reprezentacija saznat će na dan finala u Malagi 24. studenoga. Kako sada  stvari stoje, naš će sastav u tzv. Qualifier fazi Svjetske skupine biti među 12 nositelja.

'Mislim da imamo šansu protiv bilo koga. Imamo dobre igrače za pojedinačne mečeve i uvijek smo  imali uigrane parove. Protiv bilo koga s druge strane imamo šansu za pobjedu. Pripadamo li ondje?  Pripadamo tamo gdje jesmo, ali godinama smo bili uspješni u Svjetskoj skupini, rezultati posljednjih  sezona su fantastični, od 2018. osvojen naslov, finale i polufinale', izjavio je Pavić. 

'Pao nam je kamen sa srca. Odradili smo posao zbog kojeg smo bili zabrinuti. Zahvaljujem se igračima  na odazivu i što su prepoznali trenutak koliko je bitno da hrvatska reprezentacija nastavi kontinuitet  uspjeha u Davis Cupu. Svi igrači koji su nastupili, od Pavića kao najiskusnije, preko Goje kojeg muči  ozljeda leđa, ali se stavio na raspolaganje iako je ponovno imao problema u Americi, Ajdukovića koji  raste i napreduje, do dva mlada igrača koji imaju odličnu sezonu, Dodiga i Poljička', rekao je izbornik Velimir Zovko.

Vaša reakcija na temu