Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatski zlatni olimpijci na Hvaru promoviraju i podržavaju judo!

Hrvatski zlatni olimpijci na Hvaru promoviraju i podržavaju judo!

Svečano otvoren judo vikend koji sadrži Europski veteranski judo kup i Otvoreno prvenstvo Hvara za mlađe uzraste

U četvrtak je svečano bilo u Hvaru, na Pjaci gdje je otvoren judo vikend. Po prvi put se održava Europski veteranski judo kup koji će okupiti 81. natjecatelja iz 19 država. Rezultat je to dugogodišnjeg predanog rada judo entuzijasta na čelu s Renatom Šćulcem koji na Hvaru judo razvija evo već 11 godina. Svakako, ne bi mu to uspjelo da ga ne podržavaju grad Hvar i općina Jelsa, TZ Hvara i Jelse, kao i druge institucije i brojni sponzori. Ne smijemo zaboraviti niti predan rad Ilije Ćalete, trenera Marka Babana i ostalih judo zaljubljenika.

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak otvorio je natjecanje, a samom činu otvaranja nazočio je i načelnik općine Jelsa Nikša Peronja. Natjecat se ovog vikenda neće samo veterani, nakon subote na tatami će i oko 150 djece iz 8 klubova i 3 države. Na otok Hvar je promovirati judo došla podržati naša trofejna judašica Barbara Matić, europska i dvostruka svjetska prvakinja, te zlatna olimpijka iz Pariza.

- Jako sam počašćena što sam pozvana kao gost na otok Hvar. Meni je velika čast i zadovoljstvo biti ovdje pogotovo kad se judo razvija u manjim sredinama.

Hoće li Barbara u veterane uskoro?

- Haha, ja sam još mlada za veterane, a stara za seniore. Ali, još treniram naravno, ne intenzitetom jakim ali svakako sam u trenažnom procesu. Uživam u odmoru koji će potrajati do kraja godine, pa ćemo vidjeti. 

Koliko misliš da je turnir važan za veterane i djecu na ovom otoku?

- Ovo je jako važno jer je ovo prvi veteranski Europski judo kup u povijesti. Sad je službeno, nije samo običan turnir, ima jako puno prijavljenih što djece što odraslih tako da ja mogu upoznati mlade judoke, a oni upoznati mene.

Kao promotor 'Spartan race' na Hvaru je i zlatni veslački olimpijac Valent Sinković. Promovira Spartan, podržava judo!

- Ja ću ovdje nastupiti na najtežoj utrci, onoj 22 kilometra s preprekama, zato pozivam ljude da dođu, da vide, probaju, nije ništa prestrašno. Spartan podržava zdrav način života, trenirati puno, naučiti kako savladati poteškoće koje te čekaju u životu.

A judo, kako ga doživljavaš?

- Meni je judo odličan sport, mislim i sina upisati na judo jer znam da jako razvija koordinaciju i da je super za klince. Judo je odličan, s Barbarom je potvrdio da je jedan od jačih sportova u Hrvatskoj jer to pokazuju sjajni rezultati. rade odličan posao.

Svečanosti otvaranja judo vikenda pridružio se i Filip Gašo Jurišić, Hvaranin koji je ispisao sportsku povijest svog otoka postavši prvi olimpijac iz Hvara. Nije uzeo medalju kao jedriličar, ali za premijerni nastup mora biti zadovoljan. Plakete i priznanja za promociju juda na Hvaru dobili su veterani Davor Vukorepa i Jovan Pejčić, te Rikardo Novak, Nikša Peronja i Ilija Ćaleta.

Tako je Hvar mogao pozdraviti zlatne olimpijce, još jednom svoga Filipa, te naravno još jedan uspjeh u razvoju juda na svom otoku. 

Vaša reakcija na temu