Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU Lovre Kalinić: Kup nas ne zadovoljava!

INTERVJU Lovre Kalinić: Kup nas ne zadovoljava!

'Pitanja na presici su bila jako nezgodna'

Lovre Kalinić prvog dana srpnja i službeno je postao Hajdukov. Do sada je bio na posudbi iz Aston Ville, a sada se Hajdukova 'jedinica' vezala s 'bijelima' do ljeta 2025. godine.

- Kada sam došao u Hajduk, rekao sam da kada nešto kažem, to je važnije od papira. Predsjedniku sam to i rekao. Kad mi Hajduk ponudi ugovor da ću ići u realizaciju. Moje želje su se znale od samog početka, a zahvaljujući predsjedniku sve je riješeno - rekao nam je Lovre Kalinić, a zatim dodao:

- Ne bih sebe stavljao u prvi plan. Prije godinu i pol dana Hajduk je bio u jako teškom trenutku. Došao je Livaja, Krovinović, Subašić, Nikola Kalinić, Elez. Svi su osjetili energiju i to je okrunjeno Kupom. Ali, to nas ne zadovoljava. Želimo više i bolje. Trudit ćemo se da budemo još bolji.

Što Hajduku fali da bi bio bolji?

- Duge analize nisu potrebne. Svaka utakmica je bitna i treba ući maksimalno. Svaki protivnik ima svoju kvalitetu. Treba ostati čvrsto na zemlji, raditi, biti ponizan.

Kako ti je bilo na neobičnoj press konferenciji gdje su ti pitanja postavljali suigrači?

- Pitanja su bila jako nezgodna. 

Je li iznenadio prezimenjak Nikola s pitanjima?

- Nije, znao sam da je taj spreman na sve. Ne znam je li on spreman vratiti se u reprezentaciju. 

Koliko vam poraz od Genta može biti pouka i upozorenje s obzirom da će vas momčadi slične kvalitete čekati u kvalifikacijama Konferencijske lige?

- Svjesni smo da nismo na našoj razini. Noge su teške od treninga. Kada uhvatimo malo svježeg zraka, doći ćemo sebi. U nijednoj utakmici osim protiv Genta nije igrala prva ekipa. Ako se ne budemo bacali na glavu svaku utakmicu imat ćemo problema. Mislim da su momci toga svjesni. Uvjeti ovdje nisu bili kao što smo mislili da će biti. Poradit ćemo na detaljima, kako bi bili još bolji. 

Koliko rezultati u pripremama utječu na atmosferu?

- Nije lijepo izgubiti. Najgori osjećaj je izgubiti utakmicu. Rekao je jednom zgodom Ivica Mornar, na turniru Četiri kafića nakon poraza: 'zbog ovog osjećaja sam se i ostavio nogometa'. Nebitno je li utakmica prijateljska, imaš želju dobiti. Gent je bio bolji. Mi nismo bili dobri. Griješili smo, stajali daleko. Od ekipe u kojoj sam ja bio, ostao je samo jedan igrač, kapetan, broj osam Vadis Odjidja Ofoe i Daniel Miličević je pomoćni trener.

Kakav ti se čini Toni Borevković?

- Kvalitetan igrač koji će nam biti od pomoći. Prihvatili smo ga vrhunski, momak je skroman i ponizan. Dobili smo jako dobrog stopera.

Dosta si toga prošao u karijeri. Koliko si još uvijek motiviran?

- U prvom trenutku kada shvatim da u meni nema žara za nogometom i želje za pobjedom, sutra ću se ostaviti. Ovaj sport možeš igrati jedino ako imaš volju, želju i upornost. Kada ti pobjede i porazi postanu isto, nema se smisla baviti nogometom.

Vaša reakcija na temu