Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr NIJE U ŠOLDIMA SVE: Odbacili su Vlašića, na pojačanja potrošili 420 milijuna eura, a nalaze se u zoni ispadanja!

NIJE U ŠOLDIMA SVE: Odbacili su Vlašića, na pojačanja potrošili 420 milijuna eura, a nalaze se u zoni ispadanja!

U iduća četiri kola igraju protiv Chelseaja, Manchester Uniteda, Leicestera i Arsenala

Teorija i praksa nisu jedno te isto. U sportu pogotovo. Everton je na papiru vrijedan pola milijarde eura, te je prema procjenama sedma momčad Engleske. No, stvarnost je nešto drukčija. Klub s Goodisona sinoć je u 15. kolu Premiershipa poražen na Anfieldu od gradskog rivala Liverpoola 5:2. Momčad koju vodi Portugalac Marco Silva nalazi se na 18. mjestu!

Prvi put od sezone 1998/99 Everton je nakon 15 utakmica u zoni ispadanja. Od osnutka Premier lige 1992. godine nikada nisu ispadali, no ove sezone djeluju jako loše. Prije nešto više od dvije godine gostovali su na Poljudu, u playoffu Europske lige bili su bolji od Hajduka. Tada je na klupi bio Ronald Koeman koji je vrlo brzo postao bivši. Naslijedio ga je privremeno trener mlade momčadi David Unsworth, a onda je stigao i Sam Allardyce. Momčad je uspjela na kraju završiti na osmom mjestu.

U ljeto 2018. na klupu je stigao Marco Silva. Na pojačanja je potrošio 100 milijuna eura, no za Nikolu Vlašića nije bilo mjesta. Niksi je otišao na posudbu u moskovski CSKA, etablirao se kao jedan od najboljih igrača zahtjevne ruske lige, a njegov Everton trošio je na igrače upitne kvalitete.

U posljednja tri prijelazna roka Everton je na pojačanja potrošio 420 milijuna eura, no očito je da unatoč silnim ulaganjima nisu uspjeli pronaći dobitnu kombinaciju. Već dvije godine uoči početka sezone figurirali su kao kandidati za prvih šest mjesta, no vrlo brzo postane jasno kako to neće biti moguće. Sada je na udaru trener Silva koji je već tjednima pod posebnim povećalom i čini se da je njegova avantura na klupi 'karamela' blizu kraja.

- Napravili smo veliki broj pogrešaka, ne možemo primati golove na ovakav način. Igrači griješe zbog pritiska koji nosi položaj na ljestvici. Sigurno je da mi vrijedimo više od trenutne pozicije, a što se tiče moje budućnosti na klupi to je pitanje za čelne ljude kluba - komentirao je Silva nakon poraza od Liverpoola.

Ono što zasigurno brine navijače Evertona je činjenica da u iduća četiri kola igraju protiv Chelseaja, Manchester Uniteda, Leicestera i Arsenala. Ritam u Engleskoj je nemilosrdan i ne krene li Everton vrlo brzo skupljati bodove mogli bi naći u grčevitoj borbi za ostanak koja je uvijek neizvjesnog ishoda. Pogotovo kada se u njoj nađe momčad koja nije navikla na takvu vrstu borbe...

Vaša reakcija na temu