Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIJE 40 GODINA: Hajduk je na današnji dan nanio Manchester Unitedu najteži poraz izvan Otoka

PRIJE 40 GODINA: Hajduk je na današnji dan nanio Manchester Unitedu najteži poraz izvan Otoka

Na Poljudu su pred 30.000 gledatelja Englezi deklasirani sa 6:0

Na današnji dan prije točno 40 godina Hajduk je na Poljudu pred oko 30.000 gledatelja pobijedio Manchester United rezultatom 6:0. Bila je to prijateljska utakmica, ali je ostala upamćena kao najteži poraz slavne momčadi od jednog sastava izvan Otoka.

Utakmica je odigrana u sklopu priprema 'bijelih' za četvrtfinale Kupa prvaka protiv HSV-a. Trener Tomislav Ivić je tražio jake protivnike, a uprava kluba dogovorila je u tom periodu još susrete protiv Dinama (doma i vani), zatim Bordeauxa, Bayerna i Anderlechta.
No, prvi je na megdan došao veliki Manchester i teško stradao. Englezi su imali puno problema sa Zlatkom Vujovićem, na kojemu su skrivili dva jedanaesterca, a oba je realizirao Boro Primorac u 22. i 58. minuti. Krstičević je poentirao u 33., Mužinić u 40., sam Zlatko se u strijelce upisao u 57., a točku na ovu priču stavio je Bogdanović u 81. minuti.

Hajduk je u ožujku, kako je već poznato, nadigrao HSV, ali je nesretno ispao. Nijemci nisu te sezone postali prvaci Europe jer ih je u finalu svladao Nottingham Forest sa 1:0.

E sad, u prvenstvu Engleske taj isti Forest je završio sezonu kao peti, a Manchester je bio drugi, viceprvak. Toliko o snazi momčadi Uniteda koju je Hajduk doslovce deklasirao, razmontirao, a trener Ivić je po izlasku s terena čestitao svakom prvotimcu pojedinačno.
Podsjetimo još jednom i na sastave: 

HAJDUK: Budinčević, Primorac, Krstičević, Luketin, Zoran Vujović, Rožić, Zlatko Vujović (Mamić), Mužinić, Cukrov, Đorđević (Bogdanović), Šurjak (Maričić)

MANCHESTER UNITED: Bailey, Nicholl, Houston (Jovanović), MC Illroy, Mc Gueen, Buchan, Coppel, Wilkins, Jordan, Maccari, Thomas (Grimes).

Vaša reakcija na temu