Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Radi Ajduka iša i priko bila svita, a sad ostaje zauvijek na Poljudu

Radi Ajduka iša i priko bila svita, a sad ostaje zauvijek na Poljudu

Jure Gizdić uz Hajduk za sva vrimena

Svako od 800 imena, koliko ih trenutno broji naš Park na Poljudu, iza sebe krije posebnu priču i emociju vezanu uz Hajduk. Takva je i ona Jure Gizdića, jubilarnog osamstotog imena koje ostaje uz Hajduk za sva vrimena.

Kao uspomenu na djeda i pradjeda i njegovu neizmjernu ljubav prema Hajduka, njegova brojna unučad i praunučad odlučila je smjestiti njegovo ime upravo tamo gdje bi i on sam htio, uz Hajduk.

- Jure je bio prvi čovjek iz Klisa koji je išao na utakmice Hajduka još 30-ih godina, naravno pješke u Klis i iz Klisa. Prvi put van Splita išao je davne 1935. sa 20 godina i to na utakmicu protiv Građanskog u Zagreb, a tada se po Klisu pričalo da radi nekog Ajduka ide priko bila svita - prepričava gdje ga je privrženost Hajduku sve nosila njegov unuk Jurica. 

Uz Hajduk, bio je aktivan i na drugim poljima pa će u povijesnim knjigama ostati upisan kao prvi predsjednik današnjeg Uskoka iz Klisa. Preminuo je, sada već davne, 1980. godine, a imenom u parku Za sva vrimena uspomena na njega živi vječno.

- Hajduk mu je uz obitelj bio na prvom mjestu i neka vječno stoji njegovo ime na Poljudu, kao odraz naše zahvalnosti. Znamo da bi bio sretan biti zauvijek uz Bajdu, Franu, Luku, Gazdića... - zaključio je Jurica.

Ako želiš upisati ime na Poljud zauvijek to možeš učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.

Vaša reakcija na temu