Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šimunić: Livaja je iznenadio. Ne samo mene, nego puno ljudi

Šimunić: Livaja je iznenadio. Ne samo mene, nego puno ljudi

'Rakitić je najbolji igrač hrvatskog nogometa svih vremena'

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić je za Sportklub komentirao derbi Dinama i Hajduka (0:1).

- Većina ljudi mislila je da Hajduk nema šanse, ali pokazao je jako dobru igru. Igrači Hajduka su se dosta dobro branili i bili su pametni. Čekali su svoju priliku, koju su uspjeli iskoristiti. Po meni, vjerujem da je Hajduk zasluženo pobijedio iako je Dinamo imao puno prilika. Međutim, Dinamo nije bio pravi kao u zadnja dva mjeseca - rekao je Šimunić.

Kako vam se činio poznati dvojac Petković-Livaja?

- Mogu vam reći da Petković nije bio pravi i na razini na koju smo svi naviknuli, a Livaja je iznenadio. Ne samo mene, nego puno ljudi. On izgleda dobro i moćno te je pokazao put tako što je izgubio nekoliko kilograma. To radi zbog sebe, ali i za svoj klub. To je jako pozitivno i svaka mu čast na tome. To mogu raditi samo karakterni igrači i Livaja pokazuje svima da je najbolji igrač HNL-a.

Osim Petkovića i Livaje, nastupali su Pjaca koji se vratio u Dinamo i Rakitić koji je debitirao za Hajduk. Uz njih, tu su još bili Rog i Melnjak koji su povezani na rodbinski način (oni su bratići).

- Pjaca je pravi igrač. Vratio se zdrav i to je najbitnije. Puno se trudio, ali nije išlo. Rakitić je najbolji igrač hrvatskog nogometa svih vremena. Odigrao je vrhunski i dosta brzo se prilagodio momčadi. On je veliki plus za Hajduk. Rog i Melnjak su odlični dečki te je bitno da ostanu zdravi kao Pjaca s obzirom da su imali dosta ozljeda.

Hajduk je predstavio novog sportskog direktora. To je Francois Vitali iz Francuske, koji je naslijedio smijenjenog Nikolu Kalinića. Kako gledate na rješenje, koje je klub brzo pronašao?

- Žao mi je da Nikola nije dobio pravu priliku i to je moje osobno mišljenje. Ovog čovjeka ne znam, ali vrijeme će pokazati. Treba svima dati šansu i na kraju sezone podvući crtu tko je što napravio. Na kraju krajeva, klub je iznad svega. Svi mi dođemo i odemo, a klub ostaje i uvijek treba biti na prvom mjestu - zaključio je Šimunić.

Vaša reakcija na temu