Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Torcida Trogir: Kilometre su propješačili da bi Hajduku dali snagu, pola Europe su prošli da bi UEFA-i ukazali na 'močvaru'

Torcida Trogir: Kilometre su propješačili da bi Hajduku dali snagu, pola Europe su prošli da bi UEFA-i ukazali na 'močvaru'

Više puta su i brodovima pohodili Poljud, a prisutni su i na svim gostovanjima

Torcida Trogir ovog vikenda slavi 20. godišnjicu osnivanja Kluba navijača, a u ova dva desetljeća kroz udrugu su prošle generacije torcidaša kojima je, ističu, Hajduk uvijek bio na prvom mjestu.

- Ukazivanje na anomalije, nepravilnosti i nepravdu u hrvatskom nogometu, a tako i u nekim prošlim vremenima u Hajduku, bila nam je i ostala opsesija - poručuju Trogirani.

U ovoj prigodi obilježavanja 20 godina udruge spomenut ćemo da su pri osnivanju koristili prostorije od svega četiri kvadrata. Zanimljivo će biti sjetiti se da su tri puta iz Trogira u Split na utakmicu išli pješke, u pravilu je to bilo kada je 'bijelima' bilo najteže. Pokazivali su tako svoju privrženost klubu u svim trenucima. 'Kada je najteže, treba biti najjači', govori su. Više puta su i brodovima pohodili Poljud, a prisutni su i na svim gostovanjima. 

Ova Torcidina podružnica vrlo je aktivna po pitanju borbe protiv HNS-a. U medijima su izlazile njihove akcije kojima su skretali pozornost na devijacije u hrvatskom nogometu. Nije im bio problem otići do Monte Carla ili na finale Lige prvaka u Berlin kako bi pred ljudima iz UEFA-e i kamerama iz svih krajeva svijeta plasirali istinu o 'močvari'. Izazvali su buru i velikim transparentom 'Sve izgubili dabogda' na čiovskom mostu pred sam početak Europskog prvenstva u Francuskoj, kojim su još jedanput skrenuli pažnju na kriminalni HNS.

Legendarni Vinko Coce je bio njihov član, a oni su u Spaladium Areni upriličili koncert njemu u čast. Čak 12 godina zaredom organizatori su najvećeg sportskog događaja u Trogiru, malonogometnog turnira 'Pere Brešan Jeva', koji nosi ime u spomen na hrvatskog branitelja i prvog potpredsjednika Kluba navijača Torcida Trogir. 

- Turnir je od samog početka humanitarnog karaktera, kroz njega smo pomagali socijalno najugroženije Trogirane te podijelili preko 1000 nogometnih baluna najmlađim sugrađanima - kažu nam, uz to ponosno ističući da su osvojili prestižni Torcida kup 2007. godine, te igrali finale dva ljeta kasnije.

Dosta toga bi se još moglo napisati o Torcidi Trogir, ali oni smatraju da je i ovo previše...

Vaša reakcija na temu