Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRENER RNK SPLITA: 'Poludio sam kada mi je igrač rekao j...m ti majku'

TRENER RNK SPLITA: 'Poludio sam kada mi je igrač rekao j...m ti majku'

Situacija nakon utakmice u Tučepima

U prvom susretu 7. kola 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske, Jadran je u Tučepima s 3:0 bio bolji od RNK Splita. Utakmica će ostati upamćena po sceni koja se dogodila iza utakmice, a to je sukob igrača RNK Splita Rina Juginovića i trenera 'crvenih' Mirka Milakovića. Juginović je zamijenjen u 17. minuti, a to mu očito nije najbolje sjelo te je nakon utakmice tražio objašnjenje za taj potez Milakovića. Za komentar cijele situacije nazvali smo Milakovića koji je pojasnio 'sporan događaj'.

- Momak je igrao loše, napravio sam izmjenu. To je moja trenerska dužnost. Uostalom ta izmjena donijela je bolju izvedbu ekipe - priča nam Milaković, a na pitanje što se dogodilo iza utakmice odgovara:

- Čim sam izašao iz svlačionice nakon utakmice pitao me 'zašto ste me izvadili'. Ja sam mu na to rekao kako ćemo sve riješiti na treningu u ponedjeljak. Ali, tu nije bio kraj. Nastavio je ići za mnom, govorio svašta, između ostalog je rekao 'smeće ti ćeš mene vaditi', a poludio sam kada mi je rekao 'je..m ti majku'. 

Je li došlo do fizičkog obračuna?

- Nije bilo nikakvog fizičkog obračuna. U jednom trenutku bio sam okružen s nekoliko igrača. Oni što manje igraju su me pritisnuli, ali su došli ostali igrači i smirili situaciju. Istina je da sam ja zamahnuo prema igraču, u jednoj ruci sam imao kopačke, a u drugoj laptop i torbu. Ne opravdavam taj postupak, ali teško je na takve stvari ostati miran. Napravio sam to nesvjesno, bio sam iziritiran. 

Jeste li vas dvojica imali ranije problema?

- Ne, ali sam od ostalih igrača saznao da je u jednoj zajedničkoj grupi Juginović napisao 'ajmo namjerno izgubiti utakmicu u Tučepima da smijenimo trenera'. 

Što i kako dalje?

- Mislim da za Juginovića više nema mjesta u klubu. Ja sam odradio svoj dio posla i sada dolazi novi trener. U klub sam došao na nagovor svog prijatelja Vjerana Simunića, a preuzeo sam ulogu trenera nakon njegovog odlaska. Došao sam tu učiti, radim besplatno. Napravili smo pomak, doveli smo kondicijskog trenera i fizioterapeuta. Radi se dobro, uvjeti su dobri.

Kakva je uopće kvaliteta momčadi s obzirom da ste do sada osvojili samo jedan bod?

- Imamo petoricu igrača koji imaju iskustva. To su Domagoj Kovač, Dino Velemirović, Sven Vojnović, Stipe Ordulj i Antonio Elez. Ostali igrači većinom su iz niželigaških klubova, ali mislim da momčad ima kvalitetu za bolje rezultate - zaključio je Milaković koji se vraća na mjesto trenera u omladinskom pogonu.  

Vaša reakcija na temu