Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr VIDEO: 'Smeta mi kad njega vidim u juniorima, važnije je dobiti igrača nego rezultat u omladinskoj školi!'

VIDEO: 'Smeta mi kad njega vidim u juniorima, važnije je dobiti igrača nego rezultat u omladinskoj školi!'

'Veliki sam protivnik spuštanja, mi se moramo baviti razvojem'

Hajdukovi juniori su se nakon tri poraza zaredom iskalili na Osijeku. na Poljudu su ga svladali 5:0, što je također bila jedna od tema u Bijelom studiju.

No, posebno zanimljiv je bio osvrt Luke Vučka na tu temu, gdje je odgovorio na vječno pitanje - rezultat ili razvoj igrača?

- Lijepo je da pobijede juniori, to je super, ali mislim da je razvoj na prvom mjestu. Čestitam na pobjedi kolegi Jerkoviću i njegovom stožeru. Meni malo smeta kad vidim da jedan Luka Jurak igra za juniore koji je već igrao za prvu ekipu i po godinama je senior. Ja sam veliki protivnik spuštanja, mi se moramo baviti razvojem, a u ovom slučaju Luka Jurak razvija rezultat, a ne razvijamo mi njega. To su neke stvari koje su problem hrvatskog nogometa jer i ukinute su B-ekipe, gdje smo izgubili onu prijemosnicu iz juniora u seniore, gdje se gubi najveći broj igrača. Čestitke juniorima, sigurno da im je sad puno lakše jer pritisak je u Hajduku zbog rezultata.

Vučko je dodao:

- Ja sam pobornik razvoja, to je po meni broj jedan. Evo, Luka Vušković sa 17 godina igra i zabija za seniore u Belgiji, to je put. Pravi, kvalitetan junior treba preskočiti juniore i igrati za seniore ako želimo dobiti igrača, a ne rezultat u omladinskoj školi - objasnio je Vučko, koji iza sebe ima dugogodišnje trenersko iskustvo u radu s mladima, kako u Primorcu i Unionu, tako i na Poljudu, gdje je bio trener upravu Vuškoviću, Durdovu, te brojnim drugim talentima koji će sutra pokucati na vrata prve momčadi.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Vaša reakcija na temu