Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press AZIMUT Eksperimentalni punk bend iz Beograda u sklopu svoje turneje stiže u Šibenik

AZIMUT Eksperimentalni punk bend iz Beograda u sklopu svoje turneje stiže u Šibenik

Evo kako do ulaznica

Vrijeme je za dozu punka u šibenskom Azimutu, i to ne bilo kojeg punka već onog s potpisom beogradskog benda Turbo Trans Turisti koji u Šibenik stižu zahvaljujući programu 'Nevidljiva scena' s podrškom Ministarstva kulture i medija RH. Turbo Trans Turisti u Šibenik donose eksperimentalni punk koji želite čuti već ove subote 26. listopada do 21.30 sati. Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili na ulazu u noći koncerta.

'Oni za sebe znaju tvrditi da sviraju ciganski kung fu, ritualne ritmove, narodnu višeslojnu muziku i tako dalje', tvrdi Marko Podrug, prvi čovjek 'Nevidljive scene'. 

Beogradski bend Turbo Trans Turisti u Šibenik stižu u okviru svoje regionalne turneje, na popisu gradova koje će rasplesati publiku svojim prepoznatljivim punk zvukom svakako je i šibenski Azimut. Vrlo brzo nakon toga slijedi pauza, pa iskoristite priliku čuti kako uživo zvuče neke od novih pjesama. One će biti objavljene na njihovom trećem albumu 'Važan i velik' čiji se izlazak očekuje krajem ove godine.

Osim na njih, šibenska publika može računati da će čuti i neke od ranijih hitova 'Šimpanza', 'Problem' iil 'Abu Dabi' s prethodna dva albuma 'Levo ili Desno' te 'Ništa Nije Strašno'.

Hrvoje Jelković iz Azimuta i Marko Podrug, urednik i voditelj 'Nevidljive scene', odgovaraju na dva važna pitanja.

Otkud TTT, ako znamo da su iz Beograda, što ih dovodi u Šibenik, a da ne govorimo o Azimutu i Nevidljivoj sceni?

'Dolazak TTT je zapravo nastavak dovođenja novih relevantnih izvođača s BG scene. Naime, tijekom godina uspostavili smo dobre veze i prijateljstva s akterima tamošnje scene pa smo preko njih upoznati s kretanjima i novim imenima koje vrijedi čuti. Nama je jako zanimljiv zvuk te, nazovimo, nove scene u Beogradu koju je i šira publika mogla upoznati preko dvije do sad objavljene Hali Gali kompilacije. Uglavnom, sigurno je da nas sve skupa čeka još jedna provala energije i žestokog zvuka koja karakterizira tu scenu', dogovorio je Jelković.

Kaže 'eksperimentalni punk bend' - što je to točno eksperimentalno u njihovom zvuku i jel' onda točno reći 'ovo nije još jedan punk koncert'?

'Za Turbo Trans Turiste kažu da su eksperimentalni punk bend. To kažu drugi, dok oni za sebe znaju tvrditi da sviraju ciganski kung fu, ritualne ritmove, narodnu višeslojnu muziku i tako dalje. Kažu i da je svaka definicija glazbe gubitak njezine slobode. A to zvuči kao nešto bi pankeri rekli. Pa i oni eksperimentalni', govori Marko Podrug.

Dakle, ove subote u Azimutu – Turbo Trans Turisti premijerno u Šibeniku. Tko voli, a trebao bi, nek' izvoli po svoje ulaznice na Entrio.hr. Ova glazba vrijedni svakog centa.

Program Nevidljive scene održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

Vaša reakcija na temu