Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATKO DALIĆ: Ako ovako nastavi, Modrić će još dugo biti s nama!

ZLATKO DALIĆ: Ako ovako nastavi, Modrić će još dugo biti s nama!

'Ovo je velika pobjeda'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede u Ligi nacija protiv Poljske (1:0) u Osijeku. 

- Dobili smo utakmicu. Luki je u ponedjeljak rođendan. Malo smo preuranjeno proslavili. Dao je sam sebi najljepši poklon. Velika pobjeda koja će nam puno značiti za dalje. Iskreno, mislim da je Hrvatska odigrala sjajnu utakmicu. Šteta da rezultat nije bio uvjerljiviji, ali su važna tri boda. Hvala publici u Osijeku i igračima - rekao je Dalić, a na pitanje o Luki Modriću odgovara:

- Koliko je lopti uzeo, to je nešto što ne rade mladići od 25 godina. On igra kao u najboljim godinama. Ako ovako nastavi bit će dugo s nama. Ponaša se kao pravi lider i vođa.

Je li ovo putokaz za dalje?

- Bilo je dobro, djelovali smo moćno. Jedva čekamo da se dio igrača vrati i oporavi. Rekao sam dečkima da je ovo vrijeme kada se moraju boriti za sebe.

Na poluvremenu ste iz igre izvadili Petra Sučića. Ušao je njegov prezimenjak i rođak Luka. Koji je bio razlog?

- Bilo je sve ok. Petar je imao žuti karton. Smanjila se njegova agresija. Nije bilo lako igrati prvi put od prve minute. Uveli smo Luku Sučića, promjene su bile dobre. Na kraju je Poljska imala jednu šansu, bio je faul Lewandowskog.

Matanović djeluje jako dobro, zar ne?

- Bitno je da je u dvije utakmice ušao u deset šansi. Treba ga forsirati, dati mu šansu. Na njemu je da se kroz klub još više digne. Kada mu se otvori, bit će to dobro.

Koliko ste zadovoljni s utakmicama protiv Portugala i Poljske?

- U Portugalu smo izgubili, ali smo pokazali dobru igru. Bitno je da smo pokazali da Hrvatska ima perspektivu i da će opet biti dobra. Trebat će vremena da se složimo. Trebamo samo ovako nastaviti. 

Vaša reakcija na temu