Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Naježit ćete se kad pročitate poruku koja je 80 godina bila skrivena u stropu crkve

Naježit ćete se kad pročitate poruku koja je 80 godina bila skrivena u stropu crkve

Pronašao ju je radnik na obnovi

Radnik zaposlen na obnavljanju jedne crkve u belgijskom Antwerpu u stropu je pronašao skrivenu poruku, prenosi Index

Poruka je bila ispisana na listiću papira presavijenom i spremljenom u kutiju od šibica koja je bila ugurana u centralni ukras na stropu crkve Sv. Jakova. 

Otkriveno je da je poruka napisana 21. lipnja 1941., a u njoj su četiri muškarca, potpisana John Janssen, Jul Gyselinck, Louis Chantraine, i Jul Van Hemeldonck, ostavila zapise za buduće naraštaje. 

U njoj su opisali teške uvjete u kojima su živjeli, te ostavili i neke savjete budućim generacijama. 

'Strop je restauriran 1941. godine, a kad ga se sljedeći put bude moralo restaurirati, mi više nećemo biti među živima. 

Želimo reći budućim generacijama da nismo imali sretan život. Proživjeli smo kroz dva rata, onaj 1914. i onaj 1940., a i to nešto vrijedi, zar ne?

Radimo ovdje na rubu gladi, izrabljuju nas za par novčića i gotovo ni malo hrane. 

Želimo ostaviti savjet za buduće generacije, kad nastupi novi rat. Spremajte veće količine hrane poput riže, kave, brašna, duhana, graha i žita kako biste preživjeli. 

Uživajte u životu što najbolje možete, a ako je potrebno oženite se ponovo. Za one koji su već u braku: čuvajte svoju obitelj. Pozdrav', stoji u poruci koja je dirnula mnoge. 

Vaša reakcija na temu