Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot YouTube VIDEO Papin pohod Papui Novoj Gvineji

VIDEO Papin pohod Papui Novoj Gvineji

Homilija na misi na stadionu 'Sir John Guise'

U homiliji na misi slavljenoj u nedjelju, 8. rujna na stadionu 'Sir John Guise' u Port Moresbyju, drugog dana svog pohoda Papui Novoj Gvineji Papa Franjo je istaknuo važnost otvorenosti Bogu i evanđelju. 

Pozvao je zatim oko 35.000 okupljenih vjernika da se ne osjećaju dalekima od Boga i Gospodina. 

Nutarnja gluhoća i nijemost srca udaljuju nas od vjere, istaknuo je Sveti otac.

'A vi, braćo i sestre, koji živite u ovoj tako dalekoj zemlji, s Pacifika možda mislite da ste odvojeni, da ste odvojeni od Gospodina, odvojeni od ljudi, ali tomu nije tako: vi ste ujedinjeni, ujedinjeni u Duhu Svetom, ujedinjeni u Gospodinu i Gospodin svakom pojedinom od vas govori: 'Otvori se!'. To je najvažnije: otvoriti se Bogu, otvoriti se braći, otvoriti se Evanđelju i učiniti ga kompasom našega života.

Gospodin i vama danas govori: 'Hrabro, ne boj se, papuanski narode! Otvori se! Otvori se radosti evanđelja, otvori se susretu s Bogom, otvori se ljubavi braće'. Neka nitko od nas ne ostane gluh i nijem na taj poziv. I neka vas na tom putu prati blaženi Giovanni Mazzucconi: usred mnogih nevolja i neprijateljstava donio je Krista među vas, da nitko ne ostane gluh na radosnu poruku spasenja, i da svatko može razriješiti jezik pjevajući ljubav Božju. Neka i vama danas bude tako!', u homiliji je poručio Papa.

Vaša reakcija na temu