Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay APEL UDRUGE PUTNIČKIH AGENCIJA Smanjite cijene ulaznica za nacionalne parkove!

APEL UDRUGE PUTNIČKIH AGENCIJA Smanjite cijene ulaznica za nacionalne parkove!

Da bismo bili sigurni da će gost izabrati upravo Hrvatsku za svoju ljetnu destinaciju potrebno je uložiti dodatne napore, kaže Tomislav Fain

Izvanredna situacija u svijetu i Hrvatskoj uzrokovana pandemijom koronavirusa onemogućila je redovno poslovanje i nanijela velike gubitke turističkim agencijama i cijelom turističkom sektoru. Zbog toga je Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) pokrenula inicijativu za smanjenjem cijena ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode.

- Popuštanjem epidemioloških mjera i otvaranjem granica, nadamo se kako bismo ipak mogli ostvariti određeni turistički promet u ovoj turističkoj sezoni, ali uz uvjet da svi dionici turističke industrije daju svoj doprinos kroz korekciju cijena svojih usluga. Jedino tako možemo se upustiti u borbu s konkurentima za svakog gosta - ističe Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Jedna od iznimno važnih inicijativa je smanjenje cijena nacionalnih parkova i parkova prirode s kojom se UHPA obratila Ministarstvu zaštite okoliša i energetike koje je prepoznalo inicijativu te dalo podršku UHPA-inim zahtjevima s kojima su upoznali nacionalne parkove i parkove prirode, piše Index.

Inicijativa sadrži dva ključna zahtjeva: primjena moratorija na povećanje cijena ulaznica, proizvoda/usluga i naknada u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u Hrvatskoj tako da se u 2020. godini zadrže cijene na razini 2019. godine za jednodnevne i višednevne posjete svim kategorijama (pojedincima i grupama, djeci i odraslima) za sve vrste kupnje ulaznica (direktna i online) te cijene ulaznica za organizirana školska putovanja u glavnoj turističkoj sezoni (lipanj - rujan) ostaviti na razini predsezonskih (siječanj - svibanj) temeljem dane preporuke resornog ministarstva odgojno-obrazovnim institucijama o odgodi putovanja i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na trenutnu situaciju.

- Svjesni smo odgovornosti svih dionika hrvatskog turizma te očekujemo da ćemo naići na razumijevanje i podršku nacionalnih parkova i parkova prirode. Da bismo bili sigurni da će gost izabrati upravo Hrvatsku za svoju ljetnu destinaciju potrebno je uložiti dodatne napore i napraviti određene ustupke. Nemojmo se zavaravati, unatoč vjernosti i našoj gostoljubivosti, cijena će u ovim vremenima sigurno biti presudni faktor - zaključuje Fain.

Vaša reakcija na temu