Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Biciklistička elita u veljači stiže u Vrbosku gdje će domaćinima pokazati svoje vještine

Biciklistička elita u veljači stiže u Vrbosku gdje će domaćinima pokazati svoje vještine

Otok Hvar broji više od 400 kilometara staza i svake godine se ta kilometraža povećava

Otok Hvar jedan od najljepših otoka hrvatske obale poznat po svojoj raskošnoj ljepoti krajolika i širokoj lepezi turističke ponude je osim prirodnih ljepota sve više poznat i po cikloturizmu. Već u veljači im dolazi apsolutna svjetska elita u mountainbikeu. Dolazak biciklista očekuju 22. veljače, a bit će smješteni u Vrboskoj u Vili Triptih u narednih tjedan dana. 

- O samim biciklistima govore njihove nagrade, a za sada ih je prijavljeno 6 i očekujemo dolazak još nekoliko nagrađivanih mountainbike sportaša. U Vrbosku dolaze Oliver Widmann, Jonas Friedrich, Jannis Oing, Jan Welte, Larena Hees, Nina Reichenbach o kojoj je magazin BildBike objavio reportažu. Gosti će 23. veljače u 14.30 sati sagraditi Parcours gdje će domaćinima pokazati svoje vještine na biciklima. Uz vrhunske sportske akrobacije, bit će mediteranske hrane i glazbe, i lutrija gdje će cjelokupan prihod biti namijenjen udruzi Kolibrići, pa je po njima i ovaj event dobio ime 'Leteći Kolibrići' - poručuje Marija Marjan, direktorica TZ Jelsa.

Otok Hvar broji više od 400 kilometara staza i svake godine se ta kilometraža povećava, a samo će se ove godine spojiti ruta preko vrha otoka Hvara te će se moći alternativnim i biciklističkim pravcem doći od grada Hvara do Humca. Ovu stazu je sufinancirala i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Ta staza, osim što prolazi po najvišim brežuljcima otoka Hvara, pruža i prekrasan panoramski pogled na obližnje otoke i more. 

Vaša reakcija na temu