Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press CroAI Meetup Zadar: Je li umjetnoj inteligenciji mjesto u turizmu?

CroAI Meetup Zadar: Je li umjetnoj inteligenciji mjesto u turizmu?

Saznajte u ponedjeljak, 16. rujna

Ovog ljeta česta su tema bila uvijek aktualna pitanja: je li turistička sezona dobra ili loša, jesu li apartmani i hoteli prazni ili pretrpani, da li je sve preskupo ili pak pristupačno. No, u svim tim pričama rijetko se raspravlja o tome kako unaprijediti naš turistički sektor i kako ga dovesti na višu razinu uz pomoć tehnologije koja nam je danas dostupna.

Uvijek aktualno pitanje je li turistička sezona odlična, dobra ili loša i ove godine je jedna od čestih tema. Jesu li apartmani i hoteli prazni ili je posjećenost čak prevelika, jesu li cijene previsoke ili pristupačne. No, u svim tim pričama rijetko se raspravlja o načinima kako unaprijediti naš turistički sektor i kako ga dovesti na višu razinu uz pomoć tehnologije koja nam je danas dostupna.

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju, poznatija kao CroAI, 16. rujna u Cedulin Atriumu Zadar, s početkom u 19.00 sati, održava meetup u suradnji s Infobip Shift konferencijom. Kroz temu 'Je li umjetnoj inteligenciji mjesto u turizmu' dotaknut će se trenutnog stanja hrvatskog turizma po pitanju digitalizacije i uporabe novih tehnologija, načina i mogućnosti kojima umjetna inteligencija može poboljšati turističku industriju u Hrvatskoj i izvan nje, optimizirati poslovanje i otvoriti nove prilike u turizmu.

Temu će kroz panel raspravu obraditi Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra, Marko Mišulić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rentlio, Robert Gobodirektor odjela digitalizacije u Valamaru i Igor Radić, savjetnik ministra turizma i sporta, uz moderatoricu Majdu Mikulandru, izvršnu urednicu Zadarskog tjednika.


'Tehnologija mora biti nezaobilazna tema kada govorimo o našem turizmu, jer primjena tehnologija kao što su automatizacija, umjetna inteligencija i analitika podataka pomažu u donošenju boljih odluka, smanjenju troškova i personalizaciji iskustva gostiju. Osim toga, digitalne platforme omogućuju bolju povezanost između različitih dionika u turističkom sektoru, što vodi ka većoj suradnji i inovacijama. Hrvatska ima priliku postati lider u inovacijama u turizmu na globalnoj razini, a digitalizacija je ključni korak u tom smjeru. Zato moramo biti proaktivni u prihvaćanju novih tehnologija i inovacija', kaže Marko Mišulić, izvršni direktor tvrtke Rentlio.

Rentlio je operativni sustav za upravljanje turističkim objektima. Bilo da se radi o velikom hotelu, ili apartmanu, sustav koji su razvili automatizira i pojednostavljuje različite procese, a administrativni dio procesa prijave gostiju je, uz pomoć Rentlia, skraćen na 31 sekundu.

O tome što možemo očekivati iz rasprave, Majda Mikulandra poručila je: 'Očekujemo kvalitetan stručni dijalog, koji, osim što će dati detaljniji uvid u mogućnostima napretka turističkog poslovanja primjenom umjetne inteligencije, otvoreno će progovoriti o trenutnom stanju u hrvatskom turizmu i njegovoj spremnosti da implementira umjetnu inteligenciju u svoje poslovne procese.'

Panel rasprava održat će se na hrvatskom jeziku, sudjelovanje je besplatno, a prijavu je potrebno napraviti putem linka.

Događaj su sponzorirali Turistička zajednica grada ZadraCognismKraljevski vinogradi i ZadarConnect.

Vaša reakcija na temu