Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press CURAĆ ODGOVORIO GLAVINI 'Ishitrene izjave nisu na nivou koji se od ministra očekuje'

CURAĆ ODGOVORIO GLAVINI 'Ishitrene izjave nisu na nivou koji se od ministra očekuje'

U turizmu radi od 1966. godine

Ante Curać iz Žrnova na Korčuli u turizmu radi od 1966. godine, a sada se osvrnuo na izjave ministra turizma i sporta Tončija Glavine koji je poručio da Hrvatska u turističkom smislu više nema prostora za rast.

'Godinama smo težili većem broju turističkih noćenja i ukupnog financijskog rezultata iz turizma – grane hraniteljice naše obale, proglašavali rekordne godine i svi smo zadovoljno trljali ruke.

Danas smo došli do suprotne situacije: ne trebaju nam rekordi, godina je lošija od prethodne, to je dobro i tako treba ostati, pa i nastaviti. 'Nema više prostora za rast', rekao je ministar.

Na ovaj revolucionarni, rekao bih, stav su već počele recenzije, pa ću se i ja sa svojim skromnim iskustvom u turizmu na to osvrnuti.

Što znači nema više prostora za rast? Zaustaviti će se rekonstrukcija hotela srušenih za vrijeme Domovinskog rata (Kupari, Haludovo, Belvedere Dubrovnik, Plat...)? Stop velebnom projektu Hrvatski san u Dolima kod Stona? Stop subvencijama za gradnju mini kruzera? Stop financiranju bazena kod privatnih vila i apartmana? Stop sklapanju novih ugovora zračnih luka sa charter i low cost tvrtkama?

Na sličnu izjavu gradonačelnika Dubrovnika sam već reagirao, pa neću ponavljati, ali bih ministru trebalo savjetovati da ishitrene izjave i usporedba s druge dvije poznate turističke destinacije u Europi, nisu na nivou koji se od ministra očekuje.

Da u našem turizmu mnoge stvari ne štimaju, znamo svi koji smo se njime bavili i koji ga 'prate' danas. Ali to se ne rješava ishitrenim izjavama o zadovoljstvu manjim brojevima i sezonom lošijom od prethodne. Tko može ukinuti (zabraniti?) poslovne ambicije sudionika u turizmu, a na kojim ambicijama smo postigli sve što u turizmu držimo za uspjeh?', poručio je.

Vaša reakcija na temu