Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miranda Trklja FOTOGALERIJA Za nama je treća uspješna marenda u Kistanjama, u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije

FOTOGALERIJA Za nama je treća uspješna marenda u Kistanjama, u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije

Pogledajte kako je bilo

Održana je i treća marenda u sklopu projekta 'Taste like... marenda' koju je organizirala TZ Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ruralnim poduzetničkim inkubatorom Krka Kistanje. Marendati su došli brojni domaći, ali i strani posjetitelji koji su uživali u bogatom programu ove hvale vrijedne manifestacije. Preostale tri marende nas očekuju 3. kolovoza u Kninu, 7. rujna u Betini i 5. listopada u Vodicama.

Nakon prve dvije marende u Šibeniku i Rogoznici, treća koju je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije organizira u zaleđu, odnosno na prostoru Eko centra Kistanje, ispred kušaonice 'Dobra spiza', još jednom je potvrdila uspješnost ovog projekta.

- Drago nam je da je i treća marenda protekla uspješno, s ciljem očuvanja tradicije i običaja našega kraja. U sezoni smo planirali marende u zaleđu, kako bi se ponuda disperzirala s mora na kontinentalni dio, što se pokazalo kao dobra odluka, s obzirom da je posjećenost u Kistanjama bila jako dobra. Veselimo se sljedećoj i pozivamo sve 3. kolovoza u Knin, poručio je Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije.

Marendu je 'otvorila' Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik interpretativnom šetnjom 'Tragom carskog jelovnika', kojom nas je kroz zanimljivu priču prisjetila kako su nekoć marendavali i živjeli stanovnici ovoga kraja.

Chef Dino Bebić je pripremio dva tradicionalna jela: janjeću jetricu s domaćom palentom i cicvaru s pancetom u basom, a oba su bila za prste polizat'! Uz to su posjetitelji mogli uživati u vinima Vinoplod Vinarije Šibenik, Ško vina te Vinarije Džapo.

Za dobru atmosferu i ritam zadužen je bio The Old Strings Duo. U Kistanjama su svi prisutni imali priliku kupiti domaće proizvode od lokalnih OPG-ova te rukotvorine lokalnih kreativaca pa je tako na štandovima bio izložen domaći med, povrće i voće, suho voće, likeri, sir, mlijeko i drugi domaći proizvodi.

Uživali su i puno toga naučili od Brankice Borović, suvlasnice i suosnivačice brenda 'Viktoria Prirodna Kozmetika', koja je održala zanimljivu razmjenu iskustava dobre prakse 'Moja priča – od polja do kože'. Oni su koji su došli na vrijeme, dobili su i poklončić iznenađenja!

Najmlađi su pokazali svoje talente na radionici 'Kreativne rukotvorine', pod vodstvom Anite Ercegovac iz udruge 'Čarobni svijet'. Oslikavali su dijelove tradicionalne narodne nošnje i okušali su se u tkanju, spoznavajući tako trud i vrijednost koji stoje iza izrade odjevnih predmeta vlastitim rukama.

Atmosferu sa treće marende u Kistanjama možete pogledati u foto galeriji Mirande Trklja.

Vaša reakcija na temu