Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MARENDA U KISTANJAMA Okupljanje je u subotu u Eko centru

MARENDA U KISTANJAMA Okupljanje je u subotu u Eko centru

Ukusna jela pripremat će chef Dino Bebić

U Eko centru Kistanje, ispred kušaonice 'Dobra spiza' u subotu, 6. srpnja od 9 sati ujutro vas očekuje treća marenda koju organizira TZ Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ruralnim poduzetničkim inkubatorom Krka Kistanje.

Ukusna jela pripremat će chef Dino Bebić, a moći ćete uživati i u vinima Vinoplod Vinarije Šibenik, Vinarije Ško vina te Vinarije Džapo. Uz to posjetitelje očekuje i zanimljiva interpretativna gastro šetnja, glazba uživo te kreativna radionica za djecu i razmjena iskustava dobre prakse za odrasle.

'Usporite svoj užurbani tempo i prisjetite se kako su nekada živjeli i marendavali naši stari, u pauzi od napornog fizičkog rada. Treću marendu u sklopu projekta 'Taste like... marenda' u Kistanjama pripremat će vam chef Dino Bebić. Na meniju će biti dva vrhunska tradicionalna jela zbog kojih se isplati napraviti đir do ove predivne novouređene lokacije, prekrivene hladom', poručuju iz TZ-a.

I ovu će marendu otvoriti Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik interpretativnom šetnjom 'Tragom carskog jelovnika', kojom ćete imati priliku kroz zanimljiv narativ prisjetiti se kako su nekoć marendavali i živjeli stanovnici ovoga kraja.

Gostujući vinari bit će Vinoplod Vinarija Šibenik, Ško vina te Vinarija Džapo. Da cijela atmosfera bude još bolja i opuštenija, pobrinut će se The Old Road Duo. U Kistanjama ćete moći kupiti i domaće proizvode od lokalnih OPG-ova te rukotvorine lokalnih kreativaca.

Očekuje vas i razmjena iskustava dobre prakse pod nazivom 'Moja priča - od polja do kože' koju će voditi Brankica Borović, suvlasnica i suosnivačica 'Viktoria Prirodne Kozmetike', koja je u želji da razvije brend prirodne kozmetike, uzgajajući vlastite sirovine na plantaži smilja i farmi magaraca, stvorila premium nagrađivanu i certificiranu 'farm to face' kozmetiku.

Najmlađi će se moći priključiti radionici 'Kreativne rukotvorine' koju će voditi Anita Ercegovac iz udruge Čarobni svijet. Kroz kreativnu radionicu djeca i mladi će oslikavati dijelove tradicionalne narodne nošnje. Okušat će se u tkanju i spoznati trud i vrijednost izrade odjevnih predmeta vlastitim rukama.

Marende i vina ćete moći kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se prodavati na licu mjesta, za vrijeme trajanja događanja.

Sve detaljne informacije vezane uz projekt 'Taste like... marenda' možete pronaći na stranici TZ Šibensko-kninske županije te na njihovim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Vaša reakcija na temu