Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Divljao na cesti u Podorljaku, 'pokupio' dvoje biciklista i pobjegao, a onda je suvozač napao svjedoke nesreće

Divljao na cesti u Podorljaku, 'pokupio' dvoje biciklista i pobjegao, a onda je suvozač napao svjedoke nesreće

Vozač je predan pritvorskom nadzorniku, a putniku u njegovom vozilu je određeno zadržavanje u zatvoru

U Podorljaku se jučer dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dvoje stranaca, a koju je skrivio pijani 28-godišnjak koji je iz obijesti grubo kršio prometne propise. Imao je 2,34 promila alkohola u krvi, a s njim je u vozilu bio i 27-godišnjak koji je također bio pod utjecajem alkohola od 1,28 promila. 

Oko 18.45 sati je izgubio kontrolu nad vozilom. Sletio je s ceste i udario u dvije bicikle pored kojih su se nalazili 24-godišnja državljanka Slovenije i 23-godišnji državljanin Austrije. Oni su s biciklima pali na tlo, a on je pobjegao s mjesta događaja bez da im je pružio pomoć.

Nakon toga se zaustavio na autobusnom ugibalištu koje se nalazi 500-tinjak metara od mjesta događaja, a na kojem su stajali 63-godišnjak i 55-godišnjak na motociklima koji su vidjeli prometnu nesreću. Suvozač je izašao iz vozila, prišao im i verbalno ih, a potom i tjelesno napao, nakon čega je udarcima nogama i rukama oštetio motocikle.

'Nakon provedenog istraživanja 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku poradi počinjenih kaznenih djela obijesna vožnja u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 27- godišnjak je priveden na Prekršajni Odjel, Općinskog suda u Šibeniku, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, dok će zbog počinjena kaznenog djela oštećenje tuđe stvari biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku', poručuje policija. 

Vaša reakcija na temu