Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Pala zločinačka organizacija koja je dilala kokain: Drogu su nabavljali u Sloveniji i prodavali je u Istri

Pala zločinačka organizacija koja je dilala kokain: Drogu su nabavljali u Sloveniji i prodavali je u Istri

Uhićena su četvorica muškaraca

Službenici riječkog PNUSKOK-a, u koordinaciji s USKOK-om su dovršili kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca starosti 57, 66, 44 i 52 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se kako je 57-godišnjak krajem travnja 2023. godine pa sve do početka srpnja 2024. godine, u zajedničko djelovanje povezao ostale osumnjičene s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi. Naime, na ilegalnom tržištu u Sloveniji je nabavljao veće količine kokaina za čiji je prijevoz u Hrvatsku bio zadužen drugoosumnjičeni. Po dovozu kokaina u Hrvatsku, isti dvojac je drogu skrivao, miješao s punilima za povećanje mase te prepakirao u prostorima kojima su se koristili na području Istre.

 U daljnju preprodaju tako pripremljenog kokaina, sukladno dogovoru s prvoosumnjičenim, drugoosumnjičeni je uključio i ostala dvojicu osumnjičenika.

Tijekom istrage je utvrđeno i da su u više navrata kokain prodali raznim osobama na području Istre, čime su ostvarili protupravnu korist u iznosu od najmanje 31.038,30 eura.

Policajci su obavili pretragu prostora kojim se koriste osumnjičenici te je pronađena manja količina kokaina, novac, vatreno oružje i vaga.

 Nakon istraživanja su predani pritvorskom nadzorniku.

Vaša reakcija na temu