Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UDRUGA UGOSTITELJA: Štekati, odnosno terase nisu dovoljni za opstanak

UDRUGA UGOSTITELJA: Štekati, odnosno terase nisu dovoljni za opstanak

Na ovaj način može se ostvariti tek 40% prometa

- Po mojoj spoznaji većina je otvorila. Ima nekih kolega iz restorana koji se premišlja odgovara li im to u ovim uvjetima s obzirom na to da je još zima, ali to je jedan mali broj.

Kazala je za N1 Žaklina Troskot iz Udruge ugostitelja ističući kako je većina danas otvorila svoje terase.

Dodala je da za opstanak ugostitelja nije dovoljno da rade samo terase.

- To nikako nije dovoljno. Ovo je samo jedan mali korak prema potpunom otvaranju kojeg svi čekamo. Očekujemo pomoć Vlade da nas podrži s mjerama jer samo s terasom ne možemo doći do prometa 40% koliko smo ostvarivali kad smo radili normalno. Ta potpora je neophodna dok god imamo restrikcije jer gubimo promet, poručila je Troskot.

Kazala je da su razgovarali s minstrom Zdravkom Marićem i ministrom Josipom Aladrovićem koji su rekli da će se neki vid sufinanciranja nastaviti.

- Međutim, još uvijek nismo dobili točno kako će to izgledati, pod kojim uvjetima. Za treći mjesec sigurno idu i mjere za očuvanje radnih mjesta, to je ministar Aladrović obećao, ali pod nekim promijenjenim uvjetima, a još ne znamo koji su to. Zbog toga samo svi malo nervozni jer nam je to jako bitna stavka, kazala je.

Troskot se osvrnula i na kašnjenje naknada, dodajući da se situacija sada popravila, a dodala je i da se nada skorom potpunom otvaranju ugostitelja.

Vaša reakcija na temu