Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FASCINANTAN VIDEO: 19 glazbenika izvelo Odu radosti, svatko iz svog doma

FASCINANTAN VIDEO: 19 glazbenika izvelo Odu radosti, svatko iz svog doma

Mnogi su bili dirnuti kreativnošću i entuzijazmom glazbenika

Zbog globalne pandemije koronavirusa gotovo svi događaji uživo odgođeni su dok zemlje pokušavaju 'poravnati krivulju' i usporiti širenje koronavirusa, no mnogi i u takvoj situaciji pronalaze načine za inspiriranje drugih. Zahvaljujući tehnologiji, Roterdamski filharmonijski orkestar izveo je Beethovenovu Odu radosti s 19 glazbenika koji su svirali svatko iz svog doma. Svaki glazbenik pojedinačno snimio je svoj dio, a dijelovi snimke zatim su dodani u audio miks, uz arhivske snimke završnog zborskog dijela, prenosi Index. 

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi su bili dirnuti kreativnošću i entuzijazmom glazbenika. 'To je upravo ono što sam trebao', jedan je od komentara. 'Predivno', pisali su mnogi. Beethovenova Deveta simfonija izvorno je napisana i komponirana početkom 1820-ih, prije nego što je prvi put izvedena 1824. u Austriji. Predstavlja trijumf čovječanstva nad ratom i očajem, a temelji se na pjesmi iz 1785. njemačkog pjesnika, dramatičara i povjesničara Friedricha Schillera, piše Index.


Vaša reakcija na temu