Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 Splitsko-dalmatinska županija subvencionira kamate kredita poduzetnika i obrtnika

Splitsko-dalmatinska županija subvencionira kamate kredita poduzetnika i obrtnika

Objavljen je javni poziv

Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije u utorak je objavio javni poziv za iskazivanje interesa subvencije kamatne stope korisnicima kredita sukladno 'Programu kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita'. Poziv je namijenjen pravnim osobama, a može se pronaći na Pravom mistu - mrežnoj stranici na kojoj Splitsko-dalmatinska županija objedinjuje sve županijske programe i poticaje, pravomisto.hr.

Pročelnik ovoga odjela Anđelko Katavić naglašava kako su ciljevi programa poticanje samozapošljavanja na području Splitsko-dalmatinske županije, nove investicije i održavanje likvidnosti. 

'Pravo na potporu subvencije kamatne stope na poduzetničke kredite mogu ostvariti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva - d.o.o., j.d.o.o., profitne ustanove, obrtnici i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja - koji ulažu na području Splitsko-dalmatinske županije. Program se provodi kroz dvije mjere - mjera 1 odnosi se na sufinanciranje kamatne stope kredita poslovnih banaka, gdje Županija subvencionira kamatnu stopu do 2 postotna boda za nove investicije te s 1 postotnim bodom za obrtna sredstva. Mjera 2 odnosi se na sufinanciranje kamatne stope iz kreditnih programa HBOR-a, po kreditiranju programa, 'Poduzetništvo mladih, žena i početnika' i  'Investicije privatnog sektora', u visini do 2 postotna boda za cijelo vrijeme trajanja kredita', navodi Katavić.

Sve informacije o ovom programu te potrebni obrasci i dokumentacija nalaze se na https://pravomisto.hr/Programi/Detalj/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-subvencije-kamatne-stope-korisniku-kredita-sukladno-programu-kreditiranja-poduzetnistva-i-obrta-putem-subvencioniranja-kamate-kredita-u-sdz

Vaša reakcija na temu