Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: N1 ALEMKA MARKOTIĆ: Idu nove mjere, a problem su svadbe, momačke i djevojačke te pojedini noćni klubovi

ALEMKA MARKOTIĆ: Idu nove mjere, a problem su svadbe, momačke i djevojačke te pojedini noćni klubovi

Unatoč svemu trend je ipak silazan, tvrdi

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Alemka MarkotićRTL-u Danas, komentirajući današnju broju od 77 novozaraženih, što je 15 više nego jučer, rekla je da su brojke 'nešto bolje ili nešto lošije'. 

'No, trend je silazan, ako odete na korona.hr vidjet ćete da od početka ovog drugog dijela ovo je silazni trend gdje svakih par dana imamo neke manje skokove vezane uz različita žarišta i to je, na neki način očekivano. Iako bismo bili sretniji da nema ni toga', kazala je Markotić. 

'Problem je dijelom u mlađim ljudima, nekim zatvorenim prostorima noću gdje se pojavljuju pojedinačna žarišta i tu ćemo sigurno poduzeti određene mjere da se ta mjesta gdje se pojave žarišta čim prije saniraju i da se nekakvi postupci stroži uvedu na tom mjestu', kazala je. 

Kazala je da još uvijek to nisu jako brojna žarišta, ali da su ona identificirana.

'To su bila veća privatna okupljanja, tipa svadbi i momačkih i djevojačkih večeri, i pojedinačnih noćnih klubova. Moramo uzeti u obzir da postoje i stotine onih koji paze da sve mjere budu provedene kako treba. Tako da ne možemo kažnjavati sve, ali ćemo pokušavati na mjestima gdje se pojavljuju žarišta uvesti dodatne mjere sigurnosti provjere i viditi kako poboljšati tu situaciju da se na tim mjestima više ne pojavljuju nova žarišta', rekla je.

'Ta žarišta nisu toliko velika, to su okupljanja tipa svadbe, momačke i djevojačke te pojedini noćni klubovi. Pokušat ćemo na mjestima gdje postoje žarišta uvesti nove mjere i sigurnosne provjere da do toga više ne dolazi', dodala je.

Komentirala je i porast mladih zaraženih.

'Velik broj njih je popustio s mjerama, a što bude veći broj njih, veće su šanse da bude velik broj bolesti. Važno je da shvate da mogu pomoći zdravstvenom sustavu', kaže i dodaje kako skupina entuzijasta profesora priprema jedan školski program koji se odnosi na koronavirus i za koji se nada da će ga mladi prihvatiti.

Jesu li se njemački maturanti zarazili na Pagu?

'Oni su već oko trećeg dana u Hrvatskoj dobili simptome pa je slabo vjerojatno da su se zarazili kod nas. Zarazili su se ili tijekom putovanja busom ili prije', dodaje.

Komentirala je i cjepiva za koja kaže da su u igri jedno američko i jedno rusko.

Vaša reakcija na temu