Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com APEL IZ ŽUPANIJE 'Nije korektno da se u borbi za svoja radnička prava dovedu u pitanje temeljna prava djeteta!'

APEL IZ ŽUPANIJE 'Nije korektno da se u borbi za svoja radnička prava dovedu u pitanje temeljna prava djeteta!'

U borbi za bolji položaj prosvjetnih djelatnika, nemamo pravo djeci oduzeti pravo na obrazovanje i odgoj - poručili su

Splitsko-dalmatinska županija uputila je apel učiteljima, nastavnicima i profesorima da prekinu štrajk i vrate se u učionice. Apel prenosimo u cijelosti:

- U borbi za bolji položaj prosvjetnih djelatnika, nemamo pravo djeci oduzeti pravo na obrazovanje i odgoj.

Ne ulazeći u opravdanost zahtjeva Sindikata, ne možemo opravdati ugrozu prava djece na obrazovanje, te izražavamo veliku zabrinutost zbog nastale situacije.Vodeći računa o potrebi izrade novog nastavnog kalendara zbog nadoknade izgubljenih radnih dana, podsjećamo Sindikat i roditelje na opasnost dovođenja učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u moguće neugodnosti oko upisa na sljedeću razinu obrazovanja. Ponovno podsjećamo sve uključene strane na Konvenciju o pravima djeteta, te obvezu svih nas da ne gubimo iz vida najbolji interes djeteta.

Uz sve naše razumijevanje teške situacije prosvjetnih djelatnika, cijenimo da nije korektno, da bilo tko, u borbi za svoja radnička prava, dovede u pitanje temeljna prava djeteta: pravo na obrazovanje, pravo na odmor, ili već sutra mogućnost izbora daljnjeg školovanja.

Stoga apeliramo na sve uključene strane, prije svega na učitelje i nastavnike, da se u ime djece i njihovih roditelja, vrate na svoja radna mjesta, kako bi izbjegli daljnju nepovratnu štetu za budućnost djece, te kako bi izbjegli daljnji neugodan položaj roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastitih obitelji.

Vaša reakcija na temu