Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot BJEŽAO OD MEDIJA Bužančić pokušao prebaciti odgovornost za Gripe na ravnatelja Parkova i nasada

BJEŽAO OD MEDIJA Bužančić pokušao prebaciti odgovornost za Gripe na ravnatelja Parkova i nasada

Upitan je o šalovanom stablu na Gripama

Posljednji put kada su mediji imali priliku uzeti izjavu Radoslava Bužančića, šefa Konzervatorskog odjela u Splitu, bili su primorani 'zaskočiti' ga na ulici kako bi dobili odgovore na niz pitanja do kojih ne mogu jednostavno doći. Bužančić, naime, uopće ne odgovara na novinarske upite ni pozive.

Ovoga puta sreli smo ga na otvaranju Stare gradske vijećnice. Bili smo pristojni i ostavili ga da dovrši razgovor s Antoniom Kuzmanićem, splitskim dogradonačelnikom i još nekoliko sugovornika. U trenutku kada se krenuo udaljavati pitali smo ga da nam prokomentira radove koji su se dogodili pod okriljem noći u Glagoljaškoj ulici, na Gripama. 

Naime, investitori koji su otpilali 'šalovano' stablo moraju izvoditi radove prema rješenju Konzervatorskog odjela u Splitu koje je potpisao upravo Bužančić. Kada smo ga pokušali pitati komentar na sinoćnje radove, Bužančić je rukom pokazao na Sinišu Gašparevića, direktora Parkova i nasada koji se nalazio u blizini i rekao kako je on nadležan za to pitanje.

Nakon iznesene neistine o nenadležnosti, nastavio se udaljavati brzim korakom, gotovo bježati… Dali smo mu do znanja da znamo kako je pitanje radova na Gripama upravo njegova nadležnost. Pokušavali smo ga zaustaviti, ali se Bužančić nije dao smesti u ponašanju nedoličnom takve funkcije. Brzo se 'uvukao' u unutrašnjost hotela Santa Lucia (bivši Central op.a.) kako bi mu prestali postavljati pitanja. Imao je dogovor s nekim. Moramo priznati, bilo je poprilično neugodno ponašati se slično kao i šef konzervatora u Splitu, odnosno gotovo bezobrazno trčati za njim, pa smo ipak odustali od traženja odgovora. Očigledno je da nema namjeru odgovarati na pitanja iz svoje nadležnosti.

Naime, investitori su početkom ovog tjedna ponovo krenuli s radovima na parceli u Glagoljaškoj ulici na Gripama i priložili rješenje Konzervatorskog ureda u Splitu u kojem je navedeno da se može čistiti površina, odvoziti otpad s površine, ali se ne smije kopati. Riječ je o parceli koja se nalazi unutar preventivno zaštićenog arheološkog nalazišta. Zato, za vrijeme radova, kao arheološki nadzor mora biti prisutna tvrtka Neir, kako bi se zaštitio sjeverozapadni bastion tvrđave Gripe. Tako je napisao Bužančić, a danas nas pokušava obmanuti da je to nadležnost Parkova i nasada.

Budući da su radovi nastavljeni pod okriljem noći, htjeli smo pitati Bužančića je li se raspitao jesu li se ispoštovale smjernice iz njegovog rješenja i je li tvrtka Neir u kasnim noćnim satima nadgledala radove na pilanju stabla.

Međutim, pokušao je prebaciti odgovornost tvrdeći da to nije njegova nadležnost i pobjegao. Doduše, u posljednjem razgovoru s novinarima doznali smo da baš ništa nije njegova nadležnost, pa čak i kad je samo njegovo ime navedeno na rješenju prema kojem se odvijaju radovi.

Vaša reakcija na temu