Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Branitelji negoduju zbog koncerata Aleksandre Prijović: 'Srbija provodi svoj plan'

Branitelji negoduju zbog koncerata Aleksandre Prijović: 'Srbija provodi svoj plan'

'Svjedočimo opetavnom pokušaju 'kulturnog uzdizanja' građana Splita i okolice nametanjem glazbeno-kulturnog sadržaja susjedne Republike'

Koordinacija udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije i Udruge veterena 4. gardijske brigade iskazala je nezadovoljstvo i žaljenje zbog odabira datuma održavanja koncerata Aleksandre Prijović u Splitu, u dvorani Gripe - 9. i 10. studenog, uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

'U godini obilježavanja petstote godišnjice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića, svjedočimo opetavnom pokušaju 'kulturnog uzdizanja' građana Splita i okolice nametanjem glazbeno-kulturnog sadržaja susjedne Republike Srbije. 

Republika Srbija ovime sustavno provodi svoj dugoročni i detaljno razrađeni plan 'Srpskog svijeta' između ostaloga i prisvajanjem hrvatskih kulturnih veličina kao što su između ostalih Gundulić i Marulić a sukladno usvojenim načelima Memoranduma SANU-a, vođeni načelom 'ono što je izgubljeno u ratu, vratiti u miru drugim načinima i sredstvima'.

Slijedom navedenog, ne iznenađuje nas manipulacija, laganje i namjera odabira datuma održavanja koncerata uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Koordinacija Udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije i Udruge veterana 4. gardijske brigade mišljenja je da se radi o još jednoj prvokaciji u nizu kao krajnje neljudskom činu omalovažavanja žrtava Domovinskog rata i njihovih obitelji te digniteta i vrijednosti Domovinskog rata.

Koordinacija ovime izražava žaljenje nepoznavanja i nepriznavanja navedenih činjenica od strane samog organizatora koncerata - tvrtke The unique d.o.o. iz Zagreba - kao i zanemarivanje drugih sudionika u organizaciji ustupanja prostora održavanja koncerata. Ovime Koordinacija nema namjeru tražiti zabranu održavanja koncerata', poručili su branitelji. 


Vaša reakcija na temu