Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BUDIMIR O GUP-u: Gradonačelnik sadi stabla kao 'manit', a na Brodarici povećava izgrađenost za tri puta!

BUDIMIR O GUP-u: Gradonačelnik sadi stabla kao 'manit', a na Brodarici povećava izgrađenost za tri puta!

'Odbija uzeti 20 milijuna eura za obnovu Poljuda, koje nam nudi država'

Gradski vijećnik HDZ-a, Ivica Budimir, osvrnuo se na predstavljanje izmjena GUP-a za kojeg kaže da je, uz proračun, najvažniji dokument grada. Smatra kako se u tome vidi ozbiljnost gradske vlasti, jasna vizija, isplaniran model razvoja i upravljanja. 

'A šta imamo mi? Ako je suditi po nedavnom predstavljanju GUP-a - ništa. 'Nove' zelene površine na mjestima postojećih parkova, ad hoc izmjene u svrhu osobnih obračuna. Klasičan modus operandi ove gradske vlasti. Bezidejnost i nedostatak vizije zamaskiran novim restrikcijama pravdat će se zaštitom prostora do donošenja 'pravog' GUP-a koji bi, po Puljku, trebao biti spreman za tri godine, znači - nikad. Izbacili su nadgrađa u zgradama, udaljili zgrade od granica parcele, povećali procjedne površine i 'ozelenili' zemljišta, privatna, naravno, što je, ako pogledate šire skroz OK u nekom mjestu gdje četvorni metar terena košta deset eura', poručuje Budimir te naglašava kako će u Splitu te izmjene povećati cijenu gradnje za najmanje 30 posto. 

'Naš gradonačelnik sadi stabla kao 'manit', a na Brodarici povećava izgrađenost za, pazi sad, tri puta! Nije vam spreman kazati kako bi ovim izmjenama mogao omogućiti gradnju 120 tisuća četvornih metara stambenog prostora nekom privatniku, koji bi nam za uzvrat sagradio stadion. U isto vrijeme odbija uzeti 20 milijuna eura za obnovu Poljuda, koje nam nudi država. Ako niste bili na predstavljanju GUP-a nemojte očajavati, nisu bili mnogi pa čak ni većina medija. Bilo je zato mnoštvo zaštitara. Treba naglasiti i kako dio predloženih izmjena nije sukladan zakonu, a znamo što to znači', naveo je Budimir te dodao kako se i u ovom slučaju može očekivati odbijenica ministarstva. 

'Najozbiljnija kritika upućena je od zainteresirane građanke koja je utvrdila kako Puljak, odnosno izrađivač plana nema dostatan broj osoba koje su ovlaštene planirati, sukladno Pravilniku. Svoju je tvrdnju podrobno obrazložila, poručili su joj s pozornice da 'laje'. Potvrdi li se ova greška, a plan neslavno završi, odgovorni će jedino i moći 'lajati' na mjesec', zaključio je HDZ-ovac.

Vaša reakcija na temu