Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Bulj povećao stipendije na 140 eura svim redovitim studentima

Bulj povećao stipendije na 140 eura svim redovitim studentima

Natječaj je otvoren do 15. studenog

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, nastavlja s pružanjem podrške studentima s područja Grada Sinja te je, uz besplatan prijevoz i ove godine uputio je javni poziv za stipendiranje studenata u tekućoj akademskoj godini. Posebno važna vijest je da će iznos mjesečne stipendije biti dodatno povećan u odnosu na prethodne godine.

U akademskoj godini 2024./2025. iznos mjesečne stipendije Grada Sinja povećava se na 140 eura, što predstavlja značajan rast u odnosu na prošlogodišnjih 120 eura (904,04 kune). Ovaj rast iznosa stipendija odražava kontinuiranu podršku gradonačelnika Bulja i Grada Sinja prema studentima.

Od početka mandata gradonačelnika Bulja, iznos stipendija povećan je za čak 46,38 %, čime je značajno olakšano financiranje obrazovanja mladih s područja Grada Sinja.

Stipendije su namijenjene svim redovitim studentima s prebivalištem na području Grada Sinja koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- Redoviti studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih sveučilišnih studija, kao i kratkih stručnih i specijalističkih studija u Hrvatskoj ili u inozemstvu, koji imaju prebivalište na području Grada Sinja najmanje 4 godine prije objave natječaja i ne koriste druge stipendije ili potpore.

- Studenti prve godine studija ostvaruju pravo na stipendiju ako imaju prosjek ocjena iz srednje škole najmanje 4,00.

- Studenti koji su ponavljali godinu ili prvi put ponovno upisali prvu godinu studija nemaju pravo na stipendiju.

Prijava mora sadržavati popunjen i potpisan obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u akademsku godinu 2024./2025., izdanu od strane fakulteta ili učilišta, potvrdu o prebivalištu te svjedodžbe svih razreda srednje škole (za studente prve godine).

Potpisanu izjavu da kandidat nije korisnik druge stipendije.

Natječaj je otvoren od 14. listopada 2024. do 15. studenoga 2024. godine.

Prijave se podnose osobno u pisarnici Grada Sinja, e-mailom na info@sinj.hr, ili poštom na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj.

Prijedlog liste kandidata bit će objavljen u roku od 30 dana nakon isteka roka za podnošenje prijava na službenoj web stranici Grada Sinja (www.sinj.hr) i na oglasnoj ploči. Kandidati imaju pravo podnijeti prigovor u roku od 8 dana od objave liste.

'Miro Bulj donosi konačnu odluku o dodjeli stipendija, nakon čega će biti sklopljeni ugovori o stipendiranju. Ovo je izvanredna prilika za sve studente s područja Grada Sinja da osiguraju financijsku potporu za svoje obrazovanje', poručuju iz Grada Sinja.

Vaša reakcija na temu