Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BULJ UZVRAĆA GLIŠIĆU: Zaletjeli ste se kao i devedesetih, a znamo kako je završilo

BULJ UZVRAĆA GLIŠIĆU: Zaletjeli ste se kao i devedesetih, a znamo kako je završilo

'Vučića sam okarakterizirao kao četnika što on i jest, iako se sad odjednom srami svega što je radio kao i četničkog pokreta'

Nakon što je Darko Glišić, Vučićev kum i ministar za javna ulaganja, iznio uvrede i prijetnje, prema Miru Bulju kandidatu za predsjednika RH nazivajući ga 'ustaškim govedom' i prijeteći mu da će mu 'zavaliti šamarčinu da mu zvoni u goveđoj glavi kroz cijeli Sinj', stigao je i odgovor Bulja.

'Izgleda da se Vučić  jako uznemirio jer sam ga nazvao pravim imenom i jasno poručio da nema razgovora dok Srbija ne doživi katarzu i djelima pokaže da se kaje zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Navikli su na Plenkovićevo popuštanje i osokolili se nakon što je Vučiću dopustio da iz Dubrovnika pljuje po Domovinskom ratu i negira velikosrpsku agresiju.

Da sam na poziciji vlasti sa Srbijom ne bi bilo razgovara dok djelima ne prizna odgovornost za agresiju. A ta djela su plaćanje ratne odštete, dokumentacija iz vukovarske bolnice, pomoć u pronalasku nestalih i procesuiranje odgovornih za zločine.

Vučić, koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja, sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju', poručio je Bulj.

Dodao je kako je Hrvatska je za razliku od Srbije Zapad i kako on na ovakve uvrede neće odgovarati niti će se dati uplesti.

'Vučića sam okarakterizirao kao četnika što on i jest, iako se sad odjednom srami svega što je radio kao i četničkog pokreta, ali od ciljeva velikosrpske politike koju sada zove politikom tzv. srpskog sveta ne odustaje niti se želi javno pokajati.

Što se tiče prijetnji nekakvim šamarima, podsjećam Vučićeva ministra i kuma Glišića da sam bio časnik i profesionalni vojnik pobjedničke HV i udarne Četvrte koja je ušla u Knin, slomila kičmu velikosrpskim snagama, JNA, četnicima i pobunjenim Srbima i oslobodila okupirane dijelove Hrvatske u veličanstvenoj i osloboditeljskoj akciji Oluja. Tako da ministre Glišiću, malo puno ste se zaletili kao i devedesetih. A znamo kako je završilo, zaključuje Bulj.

Vaša reakcija na temu